FICCIÓ TELEVISIVA
Mèdia 23/03/2012

Crims i terror, ingredients de les noves sèries de Cuatro

Dues noves sèries nord-americanes arribaran aviat a Cuatro. Grimm barreja elements de contes infantils amb crims i investigacions policials, i American horror story reinventa el terror televisiu.

A.c.r.
2 min
Crims i terror, ingredients de les noves sèries de Cuatro

BARCELONAEls contes infantils han trobat últimament una nova vida a la televisió. Antena 3 té al rebost des de fa mesos la sèrie de l'ABC nord-americana Once upon a time , que adapta per a la pantalla relats tan populars com La caputxeta vermella i Els tres porquets , i paral·lelament prepara Érase una vez , que parteix de les mateixes narracions i les converteix en històries televisives destinades al públic adult.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Però la cadena de Planeta no és l'única de l'Estat que vol explotar aquest filó. Cuatro ha importat una altra producció nord-americana, Grimm , que converteix els personatges dels contes dels coneguts germans alemanys -que van recopilar i popularitzar de més de 200 històries infantils, entre les quals Hansel i Gretel , La ventafocs i Les set cabretes - en protagonistes d'una sèrie d'investigació policial.

Estrenada per la NBC a l'octubre, Grimm està protagonitzada per un agent del departament d'homicidis de la policia de Portland que descobreix que és descendent dels Grimm, una família de caçadors que lluiten per protegir la humanitat de criatures sobrenaturals. En cadascun dels episodis s'enfrontarà a una nova interpretació dels dolents dels contes, siguin bruixes, llops o aranyes, durant la investigació de crims misteriosos. La fantasia, les trames policíaques i també les històries personals dels protagonistes s'entrellacen en aquesta sèrie que la crítica ha rebut sense entusiasme i que a falta de dos episodis per completar els 16 de la primera temporada acumula una mitjana d'uns cinc milions d'espectadors. La cadena ha considerat prou satisfactoris els resultats, i ja ha encarregat una nova temporada de 22 capítols més.

Terror amb Jessica Lange

Però a més de Grimm Cuatro es prepara per estrenar també American horror story , una sorprenent producció de terror que va ser nominada al Globus d'Or en la categoria de millor sèrie dramàtica i que va veure com Jessica Lange s'enduia el guardó a la millor actriu de repartiment.

Tot i que el punt de partida de la sèrie no és especialment original -una família desestructurada que, per començar una nova vida, es canvia de casa sense saber que està encantada- el resultat ha estat elogiat per la crítica gràcies a una realització molt cuidada, un repartiment excel·lent i la presència de tota mena d'esperits i criatures realment espantoses.

Els creadors de la sèrie, Ryan Murphy i Brad Falchuk -responsables també de ficcions tan diferents com Glee i Nip/Tuck -, ja en preparen la segona temporada, en què molts actors canviaran i els que continuaran ho faran en papers nous. Entre les possibles incorporacions hi ha la del cantant de Maroon 5, Adam Levine.

stats