Publicitat
Publicitat

NOU PROJECTE

Se centraran en la invenció de nous formats, amb vocació mundial

Cruz i Mainat creen Reset TV, una fàbrica de creació audiovisual

Toni Cruz i Josep Maria Mainat tornen al negoci de la televisió. Un any després de deixar Gestmusic han fundat Reset TV, una empresa que deixa de banda la producció i es dedica a crear nous formats.

"Avui em jubilo! Ja he demanat el carnet de la tercera edat", va tuitejar, el 24 d'octubre, Josep Maria Mainat. Sis mesos després, però, ell i Toni Cruz han decidit reincorporar-se al món laboral i han creat Reset TV, una marca amb la qual esperen explotar el seu vessant més creatiu.

"Al mercat, que cada cop és més petit, ja hi ha productores que ho fan prou bé", explica Mainat a l'ARA. Per això considera que tornar a entrar en el negoci de la producció, a banda de requerir un "muntatge" més complex, "seria anar en contra del que ja hi ha". "Volem concentrar-nos en les idees -continua-, però amb l'avantatge que nosaltres hem sigut productors i tenim un coneixement molt ampli de com s'aixeca un espectacle". Per això la seva intenció és arribar a acords amb productores o cadenes per oferir-los els seus projectes i "tutelar el procés de posada en marxa" dels nous formats. Un cop emès el primer programa, la responsabilitat ja quedarà únicament en mans del nou equip, i ells podran dedicar-se a altres projectes.

Seus a Londres i a Miami

Reset TV neix amb la voluntat d'exportar els seus projectes arreu del món. De fet, Cruz destaca que ja han tancat acords amb "dues grans companyies", una amb seu a Miami "que domina el mercat llatinoamericà" i una altra de Londres "amb connexions a tot el món", especialment, diu Mainat, a Europa i els països anglosaxons. "Tenim clar que hem de mirar cap al món", afirma Cruz, que recorda que ara mateix, a Espanya, només hi ha tres grans grups audiovisuals -Antena 3, Telecinco i TVE, que ell situa "entre cometes" per les seves dificultats econòmiques-, de manera que centrar-se únicament en aquest mercat seria crear "una empresa minimalista". "Volíem tirar cap amunt", diu Cruz, i afegeix que actualment hi ha "set o vuit" formats creats per ells que funcionen en l'àmbit internacional.

El catàleg de programes de la nova empresa està integrat, de moment, pels productes que Cruz i Mainat van crear durant la seva etapa a Gestmusic i dels quals han recuperat els drets. Però tenen intenció de començar a ampliar l'oferta ben aviat. "Ja tenim algunes idees sobre la taula", assegura Mainat, que avança la seva voluntat de participar en els pròxims mercats internacionals de continguts televisius, "al setembre o l'octubre", amb una cartera de programes que n'inclogui ja uns quants de nova creació.

De fet, després que ahir Mainat anunciés a través de Twitter la creació de Reset TV, més d'un usuari ja es va interessar per la possibilitat de fer-los arribar propostes de nous programes. Ell s'hi va mostrar completament obert.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT