ESTRENA TELEVISIVA
Mèdia 27/01/2012

Cuatro obre aquesta nit la seva polèmica acadèmia del sexe

Cuatro estrena avui Sex academy, un format que vol ajudar cinc parelles a millorar la qualitat de les seves relacions. Tot i que no hi ha sexe explícit, TAC ha demanat a la cadena que el retiri de la graella.

Albert Castellví Roca
2 min
La sexòloga Marian Frías presentarà a partir d'aquesta nit (00.30) Sex academy, a Cuatro. Al darrere, les parelles participants.

BARCELONA."Esteu avorrits de la vostra vida sexual de parella? Us agradaria millorar-la?" Amb aquestes preguntes Cuatro convidava a presentar-se al càsting d'un nou reality que s'estrenarà aquesta nit. Es tracta de Sex academy , un format d'origen danès que té com a objectiu ajudar cinc parelles a millorar la qualitat de les seves relacions, i que va tenir un 18% de quota de pantalla mitjana en la seva emissió original a Dinamarca.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La sexòloga Marian Frías -que fa dos anys va presentar Hablar de sexo con papá y mamá a Neox- es posarà al capdavant de l'espai i en cadascuna de les 13 emissions previstes donarà lliçons teòriques i pràctiques a les parelles participants i els posarà deures personalitzats en funció dels problemes que tinguin. Entre altres coses, la sexòloga parlarà sobre l'orgasme o les joguines sexuals, i ensenyarà a les parelles a fer-se massatges sensuals, seduir-se o fer banys eròtics. El curs es completarà amb les classes magistrals de diversos experts convidats.

Durant els dies posteriors a cada classe els participants hauran de practicar a casa seva els exercicis proposats i enregistrar-los en vídeo, de manera que en la següent sessió Frías pugui valorar els seus progressos i comentar-los amb ells. A diferència del format original, però, a l'acadèmia de Cuatro no es preveu que hi hagi cap examen al final del curs en què els alumnes hagin de demostrar tot el que han après.

TAC demana que no s'emeti

Malgrat que la temàtica i el format poden donar lloc a situacions picants, el programa no inclourà imatges de sexe explícit. A la convocatòria del càsting, Cuatro deixava clar que els candidats havien d'enviar fotografies en què no "mostressin res" i, de fet, segons la cadena, l'espai només es considera no recomanat per a menors de 16 anys.

Tot i així, el programa ha aixecat polseguera fins i tot abans de l'estrena. Telespectadors Associats de Catalunya (TAC) lamenta que Cuatro hagi apostat per aquest format, i quan es va saber que l'estrena estava prevista per a aquesta nit va emetre un comunicat per demanar que l'espai no s'emetés. "Tot i programar-se fora de l'horari protegit [l'emissió comença a les 00.30, mentre que l'horari de protecció s'acaba a les 22.00], es tracta d'una franja horària i un dia de la setmana en el qual els nens i els joves tenen fàcil accés a la televisió", destaca el comunicat de TAC, que recorda que Cuatro és el canal que Mediaset "vol enfocar al públic jove".

En aquest sentit, l'entitat titlla d'"hipòcrita" l'anunci de "rentat de cara" que va fer Telecinco, la cadena principal del grup, arran de la retirada de publicitat de La noria per l'entrevista a la mare del Cuco.

stats