PROJECTE TELEVISIU
Mèdia 17/10/2011

Cuatro buscarà els millors oradors

El do de la paraula serà l'única arma que podran utilitzar els concursants d' El comecocos per aconseguir el suport del públic i el jurat. Cuatro ja ha rodat el pilot d'aquest nou reality per a oradors.

Albert Castellví Roca
2 min
Els operaris enllestien el plató d' El comecocos abans de gravar el pilot. El concursant se situarà al centre i 600 persones se'l miraran des de les grades.

BARCELONA.Un plató de vuit pisos, "el més vertical del món", segons els que l'han fet construir, ple a vessar amb 600 persones, totes amb la vista fixada al centre, a baix de tot, on un aspirant a "l'orador perfecte" els intenta convèncer de les seves opinions sobre qualsevol tema. Aquesta situació és la que planteja El comecocos , el nou concurs que prepara Cuatro i que s'ha de convertir en una espècie d' Operación triunfo però amb arguments en lloc de música i debats aferrissats en substitució de les coreografies.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

De moment, la productora del programa, Tintachina TV, ha avançat ben pocs detalls de la mecànica d' El comecocos , i ni tan sols ha revelat quina serà la recompensa per al guanyador, però l'objectiu dels participants és clar: convèncer el públic i, especialment, els membres del jurat no només dels arguments defensats sinó també que els seus dots com a oradors superen els de la resta de concursants. Per aconseguir-ho caldrà passar diverses proves que poden anar des d'oferir un míting per defensar les opinions pròpies fins a enfrontar-se en un debat cara a cara amb un altre participant o intentar sortir airós de les preguntes capcioses del jurat.

Programa pilot

El càsting per participar a El comecocos es va obrir a principis de juliol, i en només dos mesos es van rebre més de 600 vídeos de persones que optaven a convertir-se en els "gladiadors" del segle XXI, com els anomena la web del programa, www.elcomecocos.es .

De tots ells, només vuit han aconseguit superar totes les fases de selecció i van participar en el programa pilot que la setmana passada es va rodar a Barcelona, sis com a concursants titulars i els altres dos com a substituts.

Un cop rodat el pilot, la decisió sobre si el programa tira endavant o no queda en mans de Mediaset. En principi, però, sembla que el grup veu amb bons ulls el projecte, com ho demostra el fet que el pilot el va presentar la catalana Ruth Jiménez, que durant els darrers mesos ha estat vinculada a Cuatro, on va conduir, durant l'estiu, el magazín matinal. Jiménez, doncs, té tots els números per convertir-se en la cara visible del nou espai, en què podria tenir també algun paper Mercedes Milà. Tot i que això encara no s'ha confirmat, el que és segur és que la presentadora de Diario de -a Cuatro- i Gran hermano -a Telecinco- va estar present al rodatge del pilot.

stats