'DOCU-REALITIES' POLÈMICS
Mèdia 04/05/2011

Cuatro continua explotant els problemes de convivència

Divendres a la nit, Cuatro estrena una nova temporada de Me cambio de familia , un programa en què es creen problemes de convivència. Agafa el relleu d' Hermano mayor , que explotava ja els existents.

Auri Garcia Morera
2 min
Sergio P.L. va aparèixer a Hermano mayor el 15 d'abril. Divendres passat, va ser detingut per agredir la seva parella.

BARCELONA.Dues dones amb dues filosofies absolutament oposades es canvien de família durant dues setmanes. La primera setmana han de conviure amb un marit i uns fills postissos adaptant-se a les normes de convivència que tenia aquesta família. La segona setmana, les nouvingudes imposen les seves normes i la resta de membres de la família són els que s'hi han d'adaptar.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

És el plantejament de Me cambio de familia , un docu-reality que es va estrenar ja fa un any a Telecinco i que divendres a la nit farà el salt a Cuatro, en l'espai que fins ara ocupava Hermano mayor . Segons destacava la web de Telecinco, el gran atractiu de Me cambio de familia són les dificultats d'adaptació que experimenten els participants. Es tracta, doncs, de generar problemes de convivència per tal d'ensenyar-los als espectadors del programa.

"Un autèntic infern"

En la seva primera temporada a Telecinco, Me cambio de familia va tenir una mitjana d'un 12% de quota de pantalla i dos milions d'espectadors a l'Estat espanyol. En la segona temporada, que es va emetre en un altre horari, va pujar fins al 12,9% de share , tot i que amb menys espectadors. Són dades molt similars a les del programa al qual substituirà a Cuatro, Hermano mayor , que en l'última temporada ha tingut una mitjana d'1.800.000 espectadors i un 10% de share .

Hermano mayor retrata la situació de famílies en què, segons ressalta la web de Cuatro, "la convivència s'ha convertit en un autèntic infern". A diferència de Me cambio de familia , aquest programa explota problemes ja existents. Primer es limita a mostrar-los a l'audiència i, en una segona fase, el coach del programa intenta que els protagonistes canviïn d'actitud, tot i que no sempre ho aconsegueix.

Detingut per agredir la parella

Divendres passat, Serio P.L., un dels protagonistes d' Hermano mayor , va ser detingut per agredir la seva parella. El noi, de 20 anys, va donar dues patades i una bufetada a la noia, de 17 anys, i es va resistir amb violència quan el van intentar detenir. Dos dels tres policies locals amb qui es va enfrontar van necessitar atenció mèdica per ferides lleus. L'endemà va quedar en llibertat amb càrrecs, i el jutge va dictar una ordre d'allunyament contra ell.

El cas de Sergio P.L. va aparèixer a Hermano mayor el dia 15 d'abril, en la que va ser l'última entrega de la temporada, ja que la setmana passada es va emetre un resum de tots els capítols. El programa, en què el noi va reconèixer que tracta amb maldat els que l'estimen, i que va comptar amb la col·laboració especial de Pablo Motos, va aconseguir un 12,5% de quota de pantalla i prop de dos milions d'espectadors a l'Estat espanyol.

stats