ESTRENA DE '8 AL DIA'
Mèdia 06/09/2011

Cuní analitzarà els vuit grans titulars del dia a partir de dilluns

Josep Cuní s'estrena dilluns a 8TV amb 8 al dia , un espai que resumirà l'actualitat de cada jornada a partir de l'anàlisi dels vuit principals titulars i que serà la nova referència informativa del canal.

Albert Castellví Roca
2 min
Josep Cuní debuta dilluns a 8TV al davant de 8 al dia . L'espai ajudarà a interpretar les vuit notícies principals de la jornada.

Barcelona.Ja hi ha data per a la primera aparició de Josep Cuní a la pantalla de 8TV i no és gens llunyana. Dilluns vinent, a les 19 h, el periodista de Tiana donarà la benvinguda als espectadors de la cadena del grup Godó al seu nou espai 8 al dia . Cuní va confirmar-ho ahir a El món a RAC1 , on va avançar també altres detalls del programa.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Conscient que serà inevitable que l'ombra de set anys d' Els matins plani sobre la nova proposta, Cuní deixa clar que el nou format serà ben diferent del que conduïa fins al juliol. "L'esquema és compilar el dia en vuit grans titulars i desenvolupar-los a través dels diferents gèneres periodístics, des de l'entrevista, al debat, el cara a cara, el reportatge, l'opinió, la tertúlia o el que calgui", explica. De fet, l'objectiu del programa no seran tant unes notícies que a última hora de la tarda la majoria d'espectadors ja coneixeran com oferir "les claus perquè siguin capaços d'interpretar què ha passat durant el dia".

Per fer-ho, Cuní s'envoltarà de persones "amb qui hi ha una entesa en la manera de fer, de preguntar, de provocar, de respondre" i que ell considera que el poden "enriquir" professionalment. A banda de Pilar Rahola, però, que ja estava confirmada, només va deixar anar el nom d'un altre futur col·laborador: l'escriptor Sergi Pàmies.

Un projecte difícil i llarg

De dilluns a divendres, Cuní presentarà 8 al dia durant tres hores diàries, fins a les 22 h -amb possibilitat d'allargar "de manera excepcional, per raons informatives, en moments en què l'actualitat realment mani"-, però el programa tindrà continuïtat també els caps de setmana. Serà en una versió reduïda -de 20 h a 21 h- i amb Vanessa Petit com a presentadora, però amb el mateix esquema bàsic.

Això és la prova que, com diu el seu responsable, l'espai "passa a ser la referència informativa de la cadena". De fet, Cuní explica que la creació de l'equip del programa permetrà dotar 8TV de "la base d'uns serveis informatius", de manera que "el dia que el canal decideixi ampliar l'oferta informativa, les persones que s'hi hagin d'incorporar ho facin sobre aquesta base".

Tot plegat serà "un projecte lent, dur, difícil i per tant llarg", admet Cuní, que tot i així considera que 8TV ha fet una aposta "molt seriosa" i ha demostrat que "es creu el projecte", que vol "tirar-lo endavant" i que tindrà "la paciència que el projecte reclama".

Agraïment a TV3

Segons va explicar, les negociacions entre Cuní i 8TV van allargar-se quatre mesos. "Em van fer uns plantejaments que em van semblar d'entrada un gran repte. A mi m'agraden els reptes. Òbviament, comporta molts riscos. Jo assumeixo els riscos. Ens vam posar d'acord i aquí hem arribat", relata el presentador, que confia ajudar la cadena a fer el "pas endavant" que s'ha proposat per "tenir un paper predominant en la societat catalana".

Sobre la seva sortida de TV3, Cuní va negar "en absolut" cap enfrontament amb Mònica Terribas, com apuntaven alguns rumors, i va afegir: "A TV3 li dec absolutament tot i mai tindré paraules suficients per agrair-li tot el que m'ha donat. Sempre hi he estat bé, és casa meva, però hi ha un moment que el fill s'ha d'alliberar del pare".

stats