L'OPINIÓ DE LES DONES AMB QUI HA COMPARTIT PLATÓ
Mèdia 30/01/2011

Cuní vist per Terribas, Rahola i les tres parelles

Dimarts que ve Els Matins arriba al programa 1.500. Hem parlat amb alguns dels que han treballat al llarg d'aquests set anys amb Josep Cuní per conèixer més de prop aquest periodista incombustible.

L.altarriba / A.castellví
3 min
Terribas, Directora

Barcelona.A les 8 del matí del dia de Sant Jordi del 2004 Josep Cuní s'asseia per primera vegada davant de les càmeres per dirigir Els Matins . Dimarts vinent farà 1.500 programes d'aquella arrencada. Per això ens hem adreçat a les persones amb qui ha compartit plató perquè ens expliquin com és treballar al costat d'aquest professional. I també hem preguntat a la directora de TV3, Mònica Terribas, la valoració que fa el canal de la crescuda d'audiència que ha viscut TV3 als matins des que Josep Cuní s'hi va posar al capdavant.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Mònica Terribas

Directora de TV3 "Estem absolutament satisfets de l'evolució que ha fet Els Matins des que va arrencar. S'ha consolidat com un espai informatiu i que no fa xafarderia. Això per a nosaltres era fonamental i n'estem molt orgullosos. El Josep és un actiu per a TV3 importantíssim, més enllà del mateix programa, també en altres espais".

"Té un ofici que prové de la ràdio de fa molts i molts anys i que li ha donat una capacitat discursiva i de lèxic extraordinària: és una esponja informativa. Ve d'una escola on es treballava molt. Avui hi ha unes generacions una mica més dominades per l'èxit immediat i menys de picar pedra. Cuní ha picat molta pedra".

"Ha fet del periodisme la seva passió, cosa que comparteixo amb ell encara que ara no l'exerceixo".

"Quan va veure que si es passava de l'horari d'acabament fixat li havíem de tallar l'emissió per donar pas al següent programa, ja no ho va tornar a fer, s'ha disciplinat. Quan va presentar La Marató semblava que a l'equip que la muntava li seria impossible poder-lo dirigir, però tothom va quedar gratament sorprès que el Josep els fes cas: els va creure".

Helena Garcia Melero

La periodista ha presentat el programa al costat de Cuní des del 2004 amb algunes interrupcions .

"El Josep és una persona molt exigent que està al cas absolutament de tot, no se li escapa res. I no només està pendent de l'actualitat i de les previsions, sinó que si estem en directe i veu que el convidat té la corbata torta, quan va a seure li diu que se la posi bé. Controla el programa des que entra per la porta del plató i fins a l'última paraula que diu. És brutal. És la persona amb més capacitat i resistència que he conegut a la vida".

"Recordo quan em va proposar de presentar el programa amb ell. Jo estava sopant a casa un peixet, va sonar el mòbil i era ell. Em vaig quedar amb la forquilla a la mà preguntant-me què devia voler. I em va fer la proposta. Li vaig dir d'entrada que sí, però per mi era molt fort perquè feia 15 anys que cada dia presentava el Telenotícies".

Pilar Rahola

Col·laboradora d' Els Matins des del primer programa.

"El secret de la nostra relació és que tots dos som forts, tots dos som competitius, tots dos tenim opinió i tots dos volem guanyar. Ens admirem i ens respectem, però a la mínima discrepància intentem convèncer l'altre. Hi ha una tensió, no sexual, però sí intel·lectual. I també molt de respecte. Ens estimem molt".

"Fa 11 anys que hi treballo, a la ràdio i a la tele. Sóc l'única persona de l'equip que ha fet pantalla en els 1.500 programes a TV3. El primer dia que vaig deixar la política ja em va trucar per oferir-me feina".

"Estic amb ell perquè, fins i tot quan no té raó, aprenc d'ell. Mai ningú m'ha donat tanta llibertat, m'ha protegit més ni m'ha mostrat un respecte més profund. Té un posat tradicional però és l'home més modern, sempre es reinventa".

Lídia Heredia

Va ser copresentadora del programa durant dos anys.

"A mi no m'ha estat gens difícil treballar amb el Josep. És un periodista que s'exigeix molt a ell mateix, i per tant, em sembla lògic que exigeixi molt als qui treballem al seu costat".

"Com a periodista té un nas excepcional per detectar què serà notícia aquell dia. I poques vegades s'equivoca. A més, és àgil i ràpid decidint. És capaç de fer seure a la taula de la tertúlia a algú que tregui el cap pel plató i que cregui que hi pot aportar alguna cosa".

"Mantindré el mite: sí, parla molt. En públic i en privat. Però també escolta, encara que no ho sembli.".

Ariadna Oltra

Va copresentar el programa durant quatre mesos i s'ha encarregat durant tres anys d' Els Matins d'estiu .

"En Josep és extremadament exigent amb ell mateix i amb els que té al costat. Treballar amb ell requereix estar disposat a qüestionar-t'ho tot, i això fa aprendre. És dur, però no complicat. Al principi li tenia molt de respecte, i el mantinc, però ara és diferent".

"Hi ha un Josep Cuní proper, el que et troba i et petoneja, el que et fa reflexions més enllà de la feina mentre comparteixes un bon dinar amb ell...".

stats