DMax ofereix tres documentals sobre l’accident de Txernòbil

La programació especial s'endinsa en les causes i les conseqüències de la catàstrofe nuclear

Aprofitant l’impacte que ha tingut l’estrena recent de la minisèrie de la HBO Chernobyl, DMax ofereix aquesta nit una programació monogràfica sobre l’accident que va patir la central nuclear de Txernòbil, a l’actual Ucraïna, el 26 d’abril del 1986.

Per començar, a les 22 h, s’emetrà Chernóbil, 30 años después, que fa un viatge a la localitat de Prípiat, situada a només tres quilòmetres de la central i convertida en una ciutat fantasma des que va ser evacuada l’endemà de l’accident. A la mitjanit s’oferirà Chernóbil tras el desastre, que segueix l’enginyer nord-americà Philip Grossman en la seva investigació per determinar les causes exactes de la catàstrofe. Tot seguit, a les 0.50 h, començarà La vida después de Chernóbil, documental centrat en la recerca que un biòleg i una antropòloga han dut a terme a la zona restringida de l’entorn de la central per observar l’efecte que han tingut els alts nivells de radiació sobre els animals i plantes que hi viuen.

L’oferta de DMax es completarà amb l’emissió dels capítols dedicats a Txernòbil de dues docusèries de la cadena: Fuera de control (23 h) i Ingeniería de lo imposible (1.40 h).