Recull de premsa

"No hi ha rescat pel director de l'FMI", a la portada de 'The Independent'

Amb més o menys duresa, la premsa mundial mostra el declivi polític i social de l'encara director de l'FMI, Dominique Strauss-Kahn

Les portades de la premsa internacional, especialment la francesa, centren el protagonisme en la caiguda en picat de Dominique Strauss-Kahn, l'endemà que la jutgessa novaiorquesa que porta el cas de l'acusació per delicte sexual dictaminés presó preventiva per a l'encara director de l'FMI.

El declivi de la figura de DSK, tant en l'esfera política com en la social, centra els titulars de la majoria de rotatius francòfons.

La Dépêche du Midi i Le Dauphiné presenten un dels titulars més directes i diuen “Descens a l'infern”. Le Figaro, un dels rotatius més afins a l'UMP de Nicolas Sarkozy, titula “A la presó” i afegeix, amb imperatiu, que DSK ha d'abandonar l'FMI i ha de renunciar a l'elecció presidencial.

Le Progrès diu “A presó”, Aujourd'hui en France i Libération “K.O”, Ouest France “Strauss-Kahn, detingut” i Les Echos “Acusat 1225782”.

Des d'un punt de vista melancòlic pel que va significar la figura del director de l'FMI, La Croix presenta una anàlisi de la trajectòria de DSK i titula “Strauss-Kahn, una carrera brillant, una personalitat polifacètica”.

Le Monde analitza l'escenari econòmic i polític post-DSK i titula “Un sisme per a l'euro, l'FMI i l'esquerra”. En la mateixa línia, La Tribune diu “Després de DSK: el nou acord” i apunta que, per una banda, en el si de l'FMI, els països emergents podrien treure partit de la vacant de poder per posar-hi un dels seus a la direcció i, per l'altra, Martine Aubry, secretària primera del PS francès, reuneix els barons socialistes en la batalla entre els hereus reformistes de DSK.