Depardieu aterra a Netflix fent d’alcalde desesperat a ‘Marseille’

La sèrie és un drama polític que s'ha comparat amb 'House of cards'

Netflix estrena aquest dijous a tot el món la sèrie Marseille, la seva primera producció francesa, que diversos mitjans de comunicació han batejat com la House of cards francòfona. Es tracta d’un drama polític ambientat a Marsella i protagonitzat per Gérard Depardieu, que interpreta l’alcalde d’una de les ciutats més turístiques del sud de França. L’acció se situa en el moment d’unes eleccions municipals, quan el personatge de Depardieu, Robert Taro -que fa 25 anys que és al capdavant de l’Ajuntament-, està en un moment molt complicat personalment i políticament.

Poques setmanes abans de les eleccions, la màfia amenaça el seu últim gran projecte com a alcalde: la reestructuració del port de la ciutat, amb la construcció d’un casino inclosa. En aquest context, el seu protegit, Lucas Barrès (interpretat per Benoît Magimel, guanyador d’un premi a la millor interpretació masculina al Festival de Canes l’any 2001 per La pianista ), li anuncia que no només no l’ajudarà a ser reelegit, sinó que ell mateix es presentarà com a candidat i serà el seu oponent. La decisió del seu deixeble converteix les eleccions en un camp de batalla sense precedents. A més, a la dona de Robert Taro, que és violoncel·lista, li diagnostiquen una malaltia degenerativa. Tots aquests successos provoquen que el protagonista recaigui en el consum de cocaïna per aguantar la pressió.

El debut de la producció és avui a la plataforma nord-americana, però el 12 de maig es reestrenaran a França els dos primers episodis a través del canal en obert TF1 (Télévision Française 1), amb l’objectiu que la sèrie guanyi una base de seguidors durant l’emissió. Com que el primer mes de subscripció a Netflix és gratuït, aquells que s’enganxin a la trama podran seguir-la a través de la web. D’aquesta manera, Netflix espera aconseguir nous subscriptors.

Gérard Depardieu, l’actor escollit per interpretar el protagonista de la sèrie, ja ha contribuït a fer que la sèrie generi expectació a través dels mitjans de comunicació. És la primera vegada que l’artista, candidat a l’Oscar i guanyador d’un Globus d’Or, interpreta un paper polític. La televisió, però, no és un terreny desconegut per a l’actor, que té onze sèries i diverses pel·lícules per a la petita pantalla en el seu currículum. En un vídeo promocional de Netflix, Depardieu va declarar que li interessava “crear personatges que tenen una espècie de continuïtat dramàtica”. D’altra banda, el creador de la sèrie, l’escriptor francès Dan Franck, va declarar al mitjà del seu país TéléObs que per a ell era una evidència que l’actor havia de ser l’alcalde de la ficció.

Marseille no és l’única producció estrangera que Netflix té entre mans.  La seva primera sèrie espanyola es va començar a rodar a finals del 2015, i al febrer l’empresa nord-americana va anunciar que també rodaria una sèrie alemanya. Es preveu que totes dues s’estrenin el 2017. 

Més continguts de