El Departament de Cultura renova l'acord amb Canal+ per subtitular cinema i sèries al català

Aquest any s'oferiran 140 pel·lícules i 15 temporades de sèries amb aquesta opció

El Departament de Cultura i Canal+ han renovat  l'acord signat l'any passat per incrementar l'oferta i el consum de cinema subtitulat en català. Al llarg d'aquest any es podran veure subtitulats en català almenys 140 nous films i 15 noves temporades de sèries de ficció.

Entre aquests títols destaquen 'Birdman', 'Boyhood', 'Interestellar', 'The Grand Budapest Hotel', 'The maze runner', 'Exodus: Gods and kings', 'Grace of Monaco', 'Godzilla', 'X-Men: Days of future past', entre d'altres. Pel que fa a les sèries, formen part de l'acord 'House of cards' (temporada 3), 'The blacklist' (temporada 2), 'Girls' (temporada 4), 'Looking' (temporada 2), 'Mad Men' (segona part de la temporada 7), 'Game of Thrones' (temporada 5), 'Silicon Valley' (temporada 2), 'Orange is the new black' (temporada 3), 'Masters of sex' (temporada 3), 'Ray Donovan' (temporada 3), 'The Knick' (temporada 2), 'True Detective' (temporada 2) i 'The Leftlovers' (temporada 2).

Aquests nous continguts representen més de 400 hores de cinema subtitulat en català que es podran veure pels diversos canals de Canal+ i a través de Yomvi, el servei de vídeo sota demanda de la plataforma, tant des de Catalunya com des de la resta de l'Espanya. Canal+ emet cada dia més de 25 obres de ficció subtitulades en català

La col·laboració entre Canal+ i el Departament de Cultura es va iniciar l'any 2014, en què, a partir del mes d'abril, es van començar a subtitular al català les estrenes cinematogràfiques amb idioma original diferent del català i del castellà. L'any 2014, es van subtitular 146 pel·lícules i 16 temporades completes de sèries, més de les previstes inicialment, ja que el conveni fixava un mínim de 85 pel·lícules i 10 sèries.

Gràcies a l'acord també s'incorporaran a Yomvi a partir del mes de juny les versions doblades de les pel·lícules que estrena Canal+ que disposen d'àudio en català. Les 4 primeres que es podran veure doblades en català són: 'Barbacoa d'amics', 'L'avi de 100 anys que es va escapar per la finestra', 'Mortadel·lo i Filemó contra Jimmy el Catxondo' i 'Els Boxtrolls'.

Segons un estudi encarregat per Canal+, quan feia sis mesos que s'havia posat en marxa l'opció de subtitulació en català, el 80% dels abonats de Catalunya el valoraven molt positivament i, fins i tot, demanaven que s'ampliés. També en feien una valoració positiva el 45% dels abonats del País Valencià i de les Illes Balears.