Mèdia 23/01/2012

Dimiteix la cúpula directiva del fabricant Blackberry per les pèrdues econòmiques de la companyia

El fins ara director d'Operacions de RIM, Thorsten Heins, subtituirà els dos fundadors i presidents executius, Jim Balsillie i Mike Lazaridis. Heins serà el nou president i conseller delegat de la companyia

Afp
1 min

BarcelonaLa crisi econòmica ha arribat al fabricant de telèfons mòbils Blacberry. La delicada situació financera de la companyia canadenca Research in Motion (RIM) ha provocat la dimissió dels dos fundadors i presidents executius, Jim Balsillie i Mike Lazaridis. Els alts càrrecs han anunciat aquest diumenge en un comunicat la renuncia al càrrec per afavorir “una nova fase de creixement” a l'empresa. RIM també ha informat que Lazaridis passarà a ser vicepresident del consell de direcció de RIM, mentre que Balsillie continuarà com a membre del consell.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Thorsten Heins, de 54 anys, substituirà, com a president i conseller delegat, els dos fundadors. Heins ha ocupat, fins ara, el càrrec de director d'Operacions de RIM.

Durant el 2011, la companyia ha perdut al voltant del 73% del seu valor a la Borsa de Nova York, unes pèrdues induïdes, en bona part, per l'apagada dels dispositius a principis d'octubre, després que un error en els servidors va deixar els usuaris dels populars telèfons intel·ligents sense connexió durant més de dos dies. També hi ha contribuït l'escassa rebuda de la tauleta tàctil, el BlackBerry Playbook.

No obstant, Balsille ha insistit en assegurar que aquesta caiguda en la valoració de la companyia al parquet nord-americà no ha influït en la decisió dels dos fundadors de retirar-se de la primera línia de foc.

stats