TELEVISIÓ
Mèdia 18/04/2012

Dmitri Medvédev crea per decret la Televisió Pública de Rússia

Diu que l'objectiu és "disminuir la influència de l'estat" a la televisió

Agències
1 min

MoscouEl primer ministre de Rússia, Dmitri Medvédev, ha firmat aquest dimecres un decret sobre la creació de la Televisió Pública de Rússia, que "ha de començar a emetre a partir de l'1 de gener de l'any que ve", segons ha dit el mandatari en una conferència governamental a la seu de l'agència oficial RIA-Nóvosti.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Medvédev ha apuntat que el decret "preveu una sèrie de mesures perquè aquesta televisió sigui pública i no una altra cosa. En altres paraules, que no sigui una televisió estatal en el sentit més estricte de la paraula, sinó una televisió pública". Medvédev ha afegit que l'objectiu és "disminuir la influència excessiva de l'estat" a la televisió. "Per descomptat, l'estat ho influencia tot, però no de manera excessiva", ha conclòs.

Segons el decret, cap funcionari podrà formar part de la plantilla del nou canal. El director general de la televisió pública l'escollirà el cap d'estat per a un termini màxim de quatre anys. Així, doncs, serà el president electe Vladímir Putin –que el proper 7 de maig ha de jurar el càrrec–, qui designarà el director del nou canal.

L'estat finançarà la nova televisió pública –en una primera etapa– a través de crèdits. Més tard, seran reemplaçats per un fons a través de donatius que funcioni sense subvencions estatals.

stats