Publicitat
Publicitat

Dissenyen un projecte de tele en línia que no congestiona la xarxa

L’empresa alacantina Aire Networks treballa en el desenvolupament d’una plataforma de continguts multimèdia i televisió online que ofereixi més qualitat a l’usuari i, a més, disminueixi l’actual congestió de les xarxes de comunicació. Els programes de recerca europeus Horitzó 2020 consideren un dels grans desafiaments de l’actualitat evitar la congestió de la xarxa, un fet que es produeix, principalment, per l’increment de l’ús de vídeo i d’àudio en streaming.

Segons ha explicat a l’agència Efe el director d’Aire Networks, Mario Soriano, “els requisits d’ample de banda, velocitat i qualitat s’incrementen de manera vertiginosa sense que els operadors puguin continuar desplegant xarxes a la mateixa velocitat i satisfer els requeriments dels usuaris“. Aquest fenomen s’anomena spectrum cruch i alguns experts auguren que es produirà fins al 2018.

Per això, el projecte que lidera l’empresa alacantina pretén crear una plataforma de continguts multimèdia que aconsegueixi satisfer la qualitat requerida per l’usuari amb qualitat 4K i, alhora, “s’adapti a les característiques de la xarxa per la qual circula”.

El que permet optimitzar l’arquitectura de la xarxa són els algoritmes adaptatius que utilitza la plataforma. Soriano explica que la seva plataforma és “tan versàtil” que “s’adapta a qualsevol condició per oferir el millor visionat i audició possible, optimitzant i evitant la congestió”. El projecte té caràcter internacional i els seus dissenyadors esperen poder concloure’l al febrer. Actualment està en fase de proves però ja hi ha aplis per a smartphones i tauletes.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT