Diumenge, diari especial sobre la Catalunya de Ramon Casas

Diumenge que ve l’ARA celebra el 150è aniversari del naixement del pintor modernista Ramon Casas amb un diari especial en què explicarem, a través d’obres seves i de textos d’alta divulgació, la Catalunya del tombant del segle XIX, amb l’eclosió del Modernisme, del catalanisme polític, del moviment obrer, de la gran Barcelona, de l’esport de masses, de la bohèmia i l’elit burgesa.

El diari, a més, oferirà el mateix diumenge un pòster gratis amb una emblemàtica obra impresa de Ramon Casas, el famós Tàndem ciclista , una pintura a l’oli del 1897 en què apareix el mateix Casas amb el seu amic Pere Romeu, l’ànima del local Els Quatre Gats. Aquesta serà la primera làmina d’una sèrie de vuit, amb reproduccions d’obres del pintor, que es podran adquirir per un euro al llarg de la setmana següent, durant la qual s’inaugurarà a Sitges l’exposició central de l’Any Ramon Casas.

D’aquesta manera, l’ARA se suma a l’esdeveniment cultural al voltant d’aquesta figura cabdal de la cultura i l’art catalans, l’empremta del qual va marcar tota una època.