EL PROGRAMA DE LES TARDES DE TV3
Mèdia 16/02/2011

'Divendres' fa el programa 300 "en el millor moment"

El magazín de les tardes de TV3 arriba als 300 programes amb uns bons resultats d'audiència. L'ARA visita el plató de 'Divendres' per descobrir com treballa l'equip del programa.

Auri Garcia Morera
2 min
'Divendres' fa el programa 300 "en el millor moment"

Barcelona.Divendres celebra avui el programa 300 i ho fa, segons el seu director, "en el millor moment". Xavier Cassadó explica que el programa està "en molt bon estat de salut", amb una audiència cada vegada més fidel i amb seccions molt consolidades, i es mostra esperançat a créixer encara més.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Al darrere del programa de les tardes de TV3 hi ha una maquinària molt ben engreixada, formada per una setantena de professionals que treballen amb molta previsió. Es fa una reunió setmanal en què ja es decideix l'escaleta de tota la setmana i, a partir d'aquí, la redacció es posa a treballar. Cada matí hi ha una reunió per parlar del programa del dia, però els continguts ja estan pràcticament enllestits.

"El dia dels fets, els guionistes entreguen les peces del dia i jo començo a treballar el guió, i els redactors que no fan pantalla ja estan treballant en programes posteriors", diu Xavi Coral, el presentador del programa. Quan els espectadors encara estan veient el Telenotícies , la preparació de Divendres entra en la recta final, amb un repàs del guió i, quan està previst que es faci una actuació musical o una demostració, com va passar en el programa d'ahir, també un assaig al plató.

Tot seguit, Coral passa ràpidament per maquillatge i perruqueria i torna a baixar al plató per fer el que s'anomena next : una connexió d'uns segons que es fa durant la pausa de La Riera , i en què el presentador avança els continguts del programa del dia. A mesura que s'acosta aquest moment, Coral és un sac de nervis. Vocalitza i gesticula mentre repassa mentalment el que dirà, ja que ho fa de memòria. Quan arriba el moment de dirigir-se als espectadors, però, la tensió desapareix.

És el mateix que els passa als col·laboradors del programa, que a l'hora que Coral fa la connexió estan fent temps a la sala d'espera. "En els últims minuts els puja l'adrenalina i comencen a fer coses rares", diu Glòria Cabañas, coordinadora de convidats. Coses del directe.

stats