CANVIS AL DIAL TELEVISIU
Mèdia 23/12/2011

Documentals, esports i acció, nova oferta de la TDT

Energy ja té data d'estrena (9 de gener) i les motos i la sèrie Sons of anarchy en seran els principals ganxos. Discovery Max també debutarà al gener, amb una selecció de sèries de no-ficció.

àlex Gutiérrez M.
2 min
Documentals, esports i acció, nova oferta de la TDT

BARCELONA.Telecinco estrenarà el 9 de gener l'últim dels canals que li quedava per posar en marxa de la seva oferta de TDT. Es tracta d'Energy, adreçat al públic masculí i que serà competència directa de Nitro, del Grupo Antena 3. El canal començarà a emetre en fase de proves el 27 de desembre, però amb una programació de mínims.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Mediaset vol que aquest canal combini les transmissions esportives -amb el Mundial de motos com a prova més destacada- i les sèries. En aquest apartat, un dels plats forts serà l'estrena en obert de Hijos de la anarquía (Sons of anarchy) . Aquesta última sèrie segueix les peripècies dels integrants d'un club de motociclistes que opera fora de la llei. Situada en una ciutat fictícia californiana, la sèrie ja va per la quarta temporada, ha aconseguit ser la sèrie més vista de la cadena FX i ha superat The shield , Nip/Tuck i Rescue me . L'audiència creixent que ha anat congregant li va comportar la renovació per a una cinquena temporada. La nova temporada d'Spartacus , pèplum romà d'abundants músculs oliosos, també veurà la llum a través d'aquest canal.

Amb Energy, Mediaset completa la seva cartera de televisions temàtiques, que inclou Divinity (adreçada al públic femení), Factoría de Ficción (sèries), La Siete (reemissions de Telecinco i Cuatro) i Boing (infantil).

Les sèries de Discovery Max

L'altre canal que es posarà en marxa al gener serà la versió en espanyol de Discovery, una marca internacional creada el 1985 als Estats Units. Sota el nom de Discovery Max, aquesta nova oferta ocuparà l'espai que abans tenia adjudicat Veo Televisión (Veo 7), un canal administrat pels editors del diari El Mundo . El canal serà complementari a Discovery Channel, present a la majoria de plataformes de pagament.

Veo 7 és una de les víctimes de la TDT: el canal va deixar d'emetre informatius al maig, vistes les baixes audiències, i va buidar també la redacció, amb 70 acomiadaments, per deixar una graella de mínims.

A partir del 12 de gener Discovery Max oferirà en el seu lloc del dial una proposta centrada en les sèries de no-ficció. Entre els seus productes estrella hi ha American chopper (dirigida als amants del motor), El rey de las tartas (a càrrec del cuiner Buddy Valastro, autor de pastissos espectaculars), Así se hace (sèrie internacional que explica els secrets per elaborar els productes més variats) o El último superviviente (xou de situacions extremes protagonitzat per l'aventurer Bear Grylls). El canal inclourà també algun espai de docu reality .

A diferència de la majoria de canals de la TDT que tenen una segmentació de públic, els responsables de Discovery Max asseguren que la voluntat del seu canal és adreçar-se a un "públic ampli".

stats