Dos guàrdies civils sense ‘feeling’ contra criminals internacionals

La 1 estrena avui la sèrie ‘Olmos y Robles’, que combina acció i comèdia

Els agents Olmos i Robles estan predestinats a entendre’s, però posar-se d’acord no els resultarà gens fàcil. Aquesta parella de guàrdies civils són els protagonistes de la sèrie Olmos y Robles, que estrena La 1 avui a les deu del vespre. En clau de comèdia, la ficció gira al voltant dels malentesos entre un policia maldestre d’Ezcaray, un petit poble de la Rioja, i un agent de prestigi que va a parar al municipi per resoldre un cas vinculat amb criminals internacionals. Malgrat que les seves maneres de fer no tenen res a veure, junts hauran de descobrir qui s’amaga rere les morts misterioses d’exmercenaris en una operació conjunta amb la Interpol i una unitat especial de la Guàrdia Civil.

Les dues cares principals d’ Olmos y Robles són fitxatges provinents de Telecinco. L’actor Pepe Viyuela, conegut pel seu paper com a Chema a la sèrie Aída, es posarà a la pell d’Olmos, un policia sapastre i amb uns mètodes per trobar els delinqüents que freguen l’absurd, però que li donen bons resultats. Al seu costat hi haurà Rubén Cortada, que aparca el seu paper de Faruk a El Príncipe per encarnar un agent urbà i modern obligat a adaptar-se a la falta de mitjans sofisticats per atrapar els culpables.

Viyuela i Cortada estaran acompanyats d’un grup d’actors que interpretaran els habitants d’Ezcaray, entre els quals hi ha Ana Morgade, que serà la propietària del bar del poble; Álex O’Dogherty, que farà d’alcalde; Luis Miguel Seguí, que interpretarà un tecnòcrata amb connexions al CNI, i Asunción Balaguer, que es posarà a la pell de l’àvia d’Olmos. La sèrie, que ha rodat les escenes exteriors al mateix municipi d’Ezcaray i en espais de Logroño, constarà de vuit capítols.

La decapitació d’un veí rus donarà el tret de sortida a la ficció. Aquest crim, que sacsejarà la tranquil·litat del poble, derivarà en un seguit d’assassinats en sèrie, però els policies també s’enfrontaran a casos locals com l’aparició d’un cadàver en una bóta de vi, la misteriosa fugida d’una monja muda i la mort d’un corb blanc. Les discrepàncies entre els agents a l’hora de treballar i els seus caràcters oposats faran que cada investigació sigui un còctel d’humor, intriga, emoció i acció. Segons el director de ficció de Televisió Espanyola (TVE), Fernando López-Puig, Olmos y Robles “és l’aposta més arriscada del trimestre” de la cadena. La ficció és una coproducció de TVE i 100 Balas, la productora d’Enrique Pérez Vergara, Flipy, un dels ideòlegs de la sèrie, que la defineix com “un thriller amb moltes dosis de comèdia”. Després de cada capítol, La 1 emetrà el programa Olmos y Robles, documentos clasificados, en què es mostraran els secrets del rodatge de la ficció i s’entrevistaran els actors i l’equip tècnic amb entregues de 25 minuts.

L’estrena d’Olmos y Robles competirà amb el concurs de Telecinco Cámbiame premium, els reportatges del Sense ficció, de TV3, i el cinema d’Antena 3, que avui emet Tengo ganas de ti. Tot i això, de cara a la setmana vinent la ficció de La 1 s’haurà d’enfrontar als partits de futbol de la Champions que emetran TV3 i Antena 3 a partir de dimarts que ve.