Dossier en homenatge a Pere Casaldàliga

En ocasió del 90è aniversari del bisbe, l’ARA li dedica un diari especial aquest diumenge

Pere Casaldàliga en una fotografia del 2011 a São Félix do Araguaia, al Mato Grosso, en una cerimònia en què la gent se li acostava per abraçar-lo i fer-li petons. / JOAN GUERRERO

Aquest 2018 fa 50 anys que va arribar al Mato Grosso, al Brasil, on es va instal·lar amb 40 anys i d’on ja no s’ha mogut. I divendres que ve en compleix 90. Malgrat el Parkinson, malgrat les dificultats de parla i moviments, el bisbe Pere Casaldàliga segueix irradiant el seu missatge de justícia i de concòrdia, segueix al peu del canó de la seva lluita en favor dels més desafavorits. És la veu dels pobres.

Aquest diumenge expliquem a l’ARA com és la seva vida actual i repassem la seva fecunda trajectòria. Ho fem amb un diari especial, que, a més del dossier inicial, contindrà al llarg de la resta de pàgines la paraula de Casaldàliga: una trentena de cites de l'ideari de compromís i lluita d'una de les veus més incisives de la Teologia de l’Alliberament.

Comptarem també amb articles del seu biògraf, Paco Escribano, i del conseller a l’exili Toni Comín, el pare del qual, Alfonso Carlos Comín, va ser un referent per a Casaldàliga. També donarem veu als qui tenen cura de la seva persona i als qui segueixen la seva tasca, com el claretià Joan Soler, entrevistat per Antoni Bassas; Maritxu Ayuso, presidenta de l’Associació Araguaia, o la seva neboda, Glòria Casaldàliga.

Totes les fotografies que reproduïm són de Joan Guerrero, amic de Casaldàliga, amb qui entre altres projectes ha publicat el llibre ‘Els ulls dels pobres’.

Més continguts de