ERC avisa Comín que la decisió d'anar amb JxCat tindrà "conseqüències" però assegura que no el deixarà caure, i quatre notícies del dia

Les cinc propostes de l'ARA per acabar la jornada ben informats

L'exconseller d'ERC Toni Comín, número 2 de Puigdemont a les eleccions europees

1.

ERC avisa Comín que la decisió d'anar amb JxCat tindrà "conseqüències" però assegura que no el deixarà caure. Els republicans no prendran "mai" una decisió que el pugui afectar econòmicament. Torra respon a Pascal: "Catalunya es governa des del Palau de la Generalitat". El president ha dit que està "decebut" amb Torrent per haver suspès el ple per investir Puigdemont. 

2.

Casado agita el fantasma d'ETA contra Pedro Sánchez: "Prefereix mans tacades de sang que mans pintades de blanc". Cayetana Álvarez de Toledo presenta el pla RDC en contraposició als CDR: "De Rescat Democràtic de Catalunya".  El Col·legi de Metges contradiu Casado sobre els metges de la resta de l'Estat que volen venir a Catalunya. El líder popular assegura que el 2018 ho van demanar "6 estudiants", mentre que l'organisme diu que l'any passat, només a la demarcació de Barcelona, se'n van col·legiar 246. 

3.

Identifiquen un tractament per al càncer d'endometri més agressiu. La Vall d'Hebron valida un fàrmac per lluitar contra el sisè tipus oncològic més mortal en dones. 

4.

Demà es reprendrà el judici al Procés al Tribunal Suprem. Dos caps policials de Scotland Yard no veuen assalt en el 20-S, sinó una "multitud pacífica". L'informe encarregat per Cuixart també diu que l'1-O es van combinar accions "exitoses" amb "l'ús indiscriminat de la força". 

5.

El Govern impugna al Constitucional el nou reglament espanyol d'adopcions internacionals. El conseller Chakir El Homrani assegura que "envaeix competències" de la Generalitat.