Mèdia 12/06/2013

ERC avisa que no avalarà l'ERO de la CCMA i demana trobar solucions alternatives als acomiadaments

Rovira argumenta que la Corporació ja ha retallat un 24% els últims anys, per sobre de la mitjana

Acn
1 min

BarcelonaLa secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha avisat que no avalaran l'ERO de la CCMA anunciat per a 312 persones, i ha demanat trobar solucions alternatives per evitar acomiadaments. "ERC no donarà suport a un ERO que afecti 300 persones perquè la Corporació ja ha fet retallades per sobre de la mitjana els últims anys, un 24%, i perquè creiem que encara hi ha un cert marge per trobar solucions imaginatives", ha argumentat Rovira.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Ha demanat als treballadors que acceptin el període de negociació, a la direcció que escolti i negociï, i al Govern que estudiï quin marge de maniobra té per no haver de fer aquests acomiadaments. En declaracions als periodistes al Parlament, Rovira ha defensat que encara hi ha marge per trobar solucions alternatives als acomiadaments, tot recordant al Govern que la CCMA ja ha retallat un 24%, per sobre de la mitjana de totes les retallades que s'han fet en els pressupostos. ERC és conscient de la "greu situació financera" de la Corporació, ha dit, però creu que encara es poden fer "esforços", i per això ha anunciat el seu rebuig als acomiadaments.

Rovira ha citat, per exemple, mesures relacionades amb àmbits de producció, que no afectin salaris ni acomiadaments. "Fins que no hàgim estudiat totes les mesures, no podem estar parlant del que hauria de ser l'últim recurs, que és tocar el sou o fer acomiadaments", ha considerat.

La republicana ha demanat a totes les parts que aprofitin el període de negociació que s'obrirà ara per dialogar. Als treballadors els ha reclamat que acceptin el procés, i a la direcció que faci una negociació "real, transparent i oberta".

stats