Recull de premsa
Mèdia 31/03/2012

"Economia de guerra", a la portada de 'La Razón'

La retallada del pressupostos presentats pel govern de Mariano Rajoy centra totes les portades dels rotatius d'aquest dissabte

Ara
2 min
La Razón. 31 de març

BarcelonaAquest dissabte 31 de març està marcat a les portades de tots els diaris pels pressupostos presentats ahir pel govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

'La Razón' parla d'economia "de guerra" a la seva portada i destaca que l'Executiu de Mariano Rajoy ha rebut el vist-i-plau de Brusel·les a la retallada de 27.300 milions d'euros en els pressupostos. D'altra banda, la fotografia de la portada és la de l'actor Willy Toledo, a qui defineixen com "pijoflauta", i asseguren que "ha passat la nit a comissària després de destrossar un bar amb un piquet".

"La major retallada per salvar Espanya", és la portada del diari 'ABC' que explica que el govern espanyol aplica "un ajust sense precedents" que obligarà als ministeris a retallar 13.400 euros. També destaca l'aministia fiscal que ha aprovat el govern, la pujada de l'impost de societats i de les taxes judicials.

El diari 'El País', per la seva banda, destaca que "Rajoy llença una amnistia fiscal en els Pressupostos més restrictius" i parla dels "defraudadors" que només pagaran un 10% per blanquejar els seus diners i com això servirà per fer aflorar 25.000 milions d'euros. D'altra banda, també destaca a portada la demanda que el Banc Central Europeu (BCE) ha fet a l'executiu de Rajoy perquè apliqui lleis "d'emergència" per aplicar l'ajust.

'El Mundo', per la seva banda, assegura que Rajoy recorre a l'amnistia fiscal "per arribar a l'ajust que li exigeix la UE". El rotatiu editat a Madrid destaca que és el pressupost més auster de la democràcia i inclou una rebaixa del 17% amb "dràstiques" retallades a Foment. A més, com a tema de portada El Mundo destaca que el PP ha demanat aplicar als responsables dels alderulls violents de Barcelona el dia de la vaga general la llei de la Kale borroka.

"Amnistia fiscal a la desesperada" és el titular del 'Punt-Avui' d'aquest dissabte. El diari destaca en portada que el govern espanyol ha presentat els comptes "més austers de la història" i subratlla que "CIU rebutjarà el pressupost si no es paga el deute amb Catalunya".

'El Periódico' titula la primera pàgina amb un gran "Operació blanqueig" que fa referència a l'aministia fiscal decretada ahir pel govern espanyol i que pretén fer aflorar 34.300 milions i recaptar-ne 3.250. El diari destaca que els ingressos per via d'impostos augmentaran aquest any 12.314 milions i que el rebut de la llum i del gas pujaran, respectivament, un 7% i un 5%.

'La Vanguardia' dedica la portada al mateix tema i parla d'"Amnistia Fiscal" tot i que la gran fotografia de portada és la imatge de les destrosses causades pels violents durant la jornada de vaga general que encara eren visibles ahir al centre de Barcelona. El diari destaca que el conseller d'Interior, Felip Puig, "es proposa eradicar els violents organitzats" i que "la premsa europea recull les agressions".

stats