La Marató per la pobresa
Mèdia 27/05/2012

Eduard Sala, educador social: "Els voluntaris no salven la gent, l'acompanyen"

Segons ell, "tothom pot fer voluntariat", però cal tenir algunes habilitats per ajudar persones que es troben en una situació molt complicada

Ara
1 min
Així hauria de ser un voluntari, segons Eduard Sala

BarcelonaL'educador social Eduard Sala ha explicat a 'La Marató per la pobresa' les característiques que ha de tenir un voluntari per poder ajudar una persona "molt trencada". Partint de la base que "tothom pot ser voluntari", Sala ha explicat que per ajudar una altra persona cal tenir "el cap moblat, uns ulls i unes orelles immensos, un gran olfacte per intuir què hi ha darrere de les paraules i una boca molt petita però que somrigui". Segons ell, un voluntari ha de tenir clar que la seva tasca no és "salvar la gent", sinó "acompanyar-la, caminar amb ells". "Les varetes màgiques s'han de deixar a casa", ha explicat, i ha recordat que "el que una persona diu o fa pot ser molt diferent del que realment pensa o sent".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Sala ha il·lustrat la tasca que fan els voluntaris de la següent manera: "Moltes vegades, les persones que acompanyem estan en un pou, amb l'aigua al coll i amb una pedra lligada al coll. Sovint comentem l'error de voler salvar-los estirant cap amunt, però el que hem d'intentar és trobar els elements de què disposen per sortir-ne pels seus propis mitjans".

stats