COMUNICACIÓ
Mèdia 30/07/2011

"Eleccions generalíssimes", a 'Público'

Tots els diaris dediquen la portada a Zapatero i al seu anunci d'avançar les eleccions, tret de 'La Razón', que mostra Rajoy somrient i diu que el 20-N serà “el dia del canvi”

Redacció
2 min
'Público'

BarcelonaL'anunci d'avançar les eleccions generals que ahir va fer el president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, és la gran notícia del cap de setmana i ocupa bona part de les portades als diaris catalans i als madrilenys. “Eleccions generalíssimes” és la manera com Público presenta la informació, que recull l'acudit dels usuaris de Twitter sobre la coincidència dels comicis amb la data de la mort de Franco. La Razón i El Periódico són els dos únics diaris en què el protagonisme gràfic no se l'emporta el president de l'executiu espanyol. El diari madrileny mostra una imatge de Rajoy somrient, i augura que el 20-N serà “el dia del canvi”. El rotatiu barceloní, en canvi, acara les fotografies dels dos grans candidats, Rajoy i Rubalcaba, però explica que “Zapatero claudica”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Entre la resta de diaris, les maneres d'interpretar l'anunci de Zapatero en termes de rendició es multipliquen. “Zapatero cedeix” és el titular de La Vanguardia mentre que “Zapatero es rendeix” és l'escollit per El Mundo. El País diu que el president espanyol “escurça l'agonia”. L'Abc, més en la línia de La Razón, diu que “el canvi ja té data”. Precisament la data dels comicis, “20-N”, és el titular, a cos gran, de l'Avui. El Punt completa la frase amb subjecte i predicat i explica que “Zapatero convoca eleccions el 20-N”. L'ARA també obre amb un breu titular, “Eleccions: 20-N”, i explica que el president espanyol “cedeix a les pressions i avança la cita electoral”.

Pel que fa als esportius, Sport explica que “Cesc hi posa la resta” mentre que Mundo Deportivo dóna per “gairebé fet” el fitxatge del jugador d'Arenys de Mar pel Barça. A Madrid, As es fixa en la “rebaixa mínima” a la sanció que la UEFA havia imposat a José Mourinho per les declaracions després de la derrota davant el Barça al Bernabéu. Marca parla del mateix tema i entén que “Mou guanya un partit”.

stats