ELS OSCARS DE LA TELEVISIÓ
Mèdia 20/09/2011

Els Emmy tornen a riure amb 'Modern Family'

La sèrie Modern Family , que està a punt d'estrenar tercera temporada als Estats Units, es va emportar el premi de millor comèdia per segon any consecutiu, a més de premis als actors, director i guió.

àlex Gutiérrez
2 min
Els Emmy tornen a riure amb 'Modern Family'

Barcelona.Dos homosexuals casats i amb un fill. Un home gran aparellat amb una explosiva immigrant, molt més jove. Una parella incapaç de viure segons el rutilant estàndard WASP. La Modern Family i el seu humor costumista i amable agraden: ho van demostrar ahir sent la comèdia més aclamada pels premis televisius Emmy. La sèrie -que emet Neox- es va endur cinc estatuetes de les vuit que estaven en joc a l'apartat de comèdia: millor sèrie, direcció, guió i tant actor com actriu secundaris (Ty Burrell i Julie Bowen, respectivament).

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'apartat de drama, en canvi, va ser més repartit. Mad Men (Canal +, Cuatro) va superar la seva pròpia gesta en alçar-se amb el premi de millor sèrie per quart any consecutiu. Quatre temporades i quatre grosses a l'Emmy, però enguany amb regust agredolç, ja que aquest va ser l'únic guardó de la nit per a aquesta ficció sobre una agència de publicistes als anys seixanta. Va ser en aquest capítol de ficcions dramàtiques que Martin Scorsese, en un moment emotiu, va recollir l'Emmy a millor director per la seva Boardwalk Empire . I la sorpresa la va donar Kyle Chandler, que s'ha endut el premi a millor actor principal pel seu paper a Friday night lights .

Els Emmy també tenen una bateria de premis per a minisèries i TV movies . Aquí el regnat va ser per a la britànica Downton Abbey (Antena 3): millor minisèrie, actriu secundària (Maggie Smith), direcció i guió. Derrotava així la gran favorita, Mildred Pierce, que es va haver de conformar amb els guardons a millor actriu principal (Kate Winslet), actor secundari (Guy Pierce) i càsting.

Jane Lynch (actriu de Glee , una de les sèries més derrotades la matinada passada) va oficiar de mestra de cerimònies en una gala àgil i sòbria, però sense gaire ganxo. Ricky Gervais va elevar el llistó amb la seva intervenció -gravada, per si de cas-, en la qual ironitzava sobre l'escàndol generat als Globus d'Or de l'any passat pels seus acudits cruels amb les celebritats. Ashton Kutcher va presentar-se dient que no era Charlie Sheen (l'actor que ha substituït a Dos hombres y medio després que l'acomiadessin per escàndols). I una absència comentada: la d'Alec Baldwin, que es va retirar del programa oficial de la gala després que li censuressin un acudit sobre Rupert Murdoch, propietari de Fox, precisament la cadena que oferia la retransmissió dels premis.

stats