Encarna Samitier, nova directora del diari '20 minutos'

El grup Henneo, editor de la publicació gratuïta, relleva Arsenio Escolar després de 17 anys

Encarna Samitier és, des d'aquest dimarts, la directora del diari gratuït '20 minutos' en substitució d'Arsenio Escolar, que va ser un dels fundadors del rotatiu i el dirigia des de l'aparició del primer número, el 3 de febrer del 2000. 

Amb aquest moviment, el grup de comunicació aragonès Henneo, hereu del grup Heraldo i propietari de la capçalera des de l'any 2015, pretén "aprofundir en la seva aposta pel diari, que ja ocupa un lloc destacat quant a audiències en les seves edicions impresa i digital, i consolidar la seva aposta editorial" al conjunt de l'Estat, segons explica el mateix mitjà

Samitier, nascuda el 1959 a Barbastre (Osca), és llicenciada en ciències de la informació per la Universitat de Navarra i va iniciar la seva trajectòria professional el 1981 al diari 'Heraldo de Aragón' –el vaixell insígnia del grup Henneo–, on va treballar fins l'any passat i on va ocupar diversos càrrecs de responsabilitat, com el de cap de les seccions d'informació local i de reportatges, redactora en cap de les seccions d'Aragó, Cultura i Societat i, des del 2000, subdirectora d'Opinió.

Des del 2016 era directora de comunicació i opinió del grup Henneo, editor també del diari aragonès. A més, ha dirigit la revista 'La magia de viajar por Aragón' i el programa de televisió 'El contrapunto' a Zaragoza Televisión, i col·labora amb diversos mitjans. 

L’últim supervivent dels diaris gratuïts

A més del relleu en la direcció, Henneo ha aprovat també el nomenament de Carmelo Encinas com a director d'Opinió de '20 minutos'. Encinas ha treballat a la Cadena SER i ha dirigit diversos espais a Telemadrid, a més de ser columnista d''El País' des del 1996. Exdirector d'antena de Localia TV és tertulià en mitjans com Telecinco, La Sexta, el canal 24 Horas de TVE, 13TV i la Cope. 

Els editors de '20 minutos' han agraït públicament a Arsenio Escolar la "rellevant tasca" que ha dut a terme durant els més de 17 anys que ha dirigit el diari.