UNA FONT D'INGRESSOS DISCUTIDA
Mèdia 22/03/2011

Els editors defensen els anuncis de prostitució

Auri Garcia Morera
1 min

Barcelona.L'Associació d'Editors de Diaris Espanyols (AEDE) va emetre ahir un comunicat en què defensava la legalitat dels "anuncis de contactes", poques hores després que es fes públic un informe del Consell d'Estat que en recomana una "limitació severa". L'informe assegura que, a l'Estat espanyol, en aquesta qüestió, l'autoregulació ha estat "manifestament insuficient", i afegeix que la possible prohibició "persegueix una finalitat legítima" i no vulneraria cap dret. El ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat ja ha anunciat que, en conseqüència, "establirà un calendari que permeti assolir l'objectiu de la prohibició amb el màxim consens".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En el seu comunicat, l'AEDE es mostra obertament contrària a la possible prohibició argumentant que "la publicitat de qualsevol activitat legal sí que està emparada per l'article 20 de la Constitució", que regula el dret a la llibertat d'expressió, i diu que "qualsevol censura prèvia" vulneraria aquest dret.

Els anuncis de prostitució són una important font d'ingressos per a molts diaris, tot i que n'hi ha alguns que hi renuncien. Des del seu naixement, l'ARA no accepta aquest tipus de publicitat.

stats