TELEVISIÓ
Mèdia 26/06/2012

Entranyes d'animals i 'Mestres de mestres' a l'estiu del 33

El 33 incorporarà durant l'estiu cinc nous programes a la seva oferta. Entre les novetats, algunes de les quals veuran la llum aquesta setmana, hi ha Mestres de mestres, Riu avall i Entranyes bestials.

Albert Castellví Roca
2 min
Entranyes d'animals  i 'Mestres de mestres' a l'estiu del 33

BARCELONA.El 33 renova de dalt a baix la graella per afrontar la temporada d'estiu i durant les pròximes setmanes incorporarà cinc espais nous a la programació. Entre aquests programes destaca Mestres de mestres . L'editor del 33, Lluís Cuevas, explica: "A partir de la segona quinzena de juliol el programa entrevistarà tretze personalitats que considerem que són mestres en les seves especialitats perquè expliquin quins han estat els seus mestres a la vida i la professió". Albert Vinyoli conduirà el programa, en què conversarà, entre d'altres, amb l'oceanògrafa Josefina Castellví, el periodista Lluís Foix i el cantautor Raimon, i que servirà d'"homenatge a ells i al seu procés de formació".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Una altra novetat, també de producció pròpia, és Riu avall , que s'estrenarà aquest divendres i en què el divulgador ambiental José Luis Gallego resseguirà el curs de diversos rius catalans per mostrar com són i "la vida que s'hi fa al voltant" en àmbits com la cultura, la gastronomia i el turisme rural. "Passes per llocs increïbles, que no diries mai que són a Catalunya", diu Cuevas.

A més d'aquests dos formats, el 33 importarà alguns programes que ja han tingut èxit en altres països, com la sèrie de National Geographic Entranyes bestials , que "mostra com són per dins els grans mamífers", i ho fa entrant literalment a l'interior dels animals. "Tens una balena i l'equip de biòlegs l'obren, hi entren a dins i te'n mostren el fetge, els pulmons, els òrgans reproductors". Cuevas admet que "al principi fa certa angúnia", però assegura que és "impressionant".

També arribarà Amb els teus ulls , una producció del canal francoalemany Arte en què una presentadora cega visita llocs i activitats que són Patrimoni de la Humanitat -com la Sagrada Família o una actuació castellera- i explica la percepció que en té a partir del que toca i sent. I l'última novetat és Matèria grisa , un programa belga similar al Quèquicom i que, de fet, arriba gràcies a un acord entre les dues cadenes per intercanviar-se els espais.

A això cal sumar-hi el retorn, dimecres, de l'espai de castells Quarts de nou , i diumenge el d' Una nit al Liceu . A més, el 33 oferirà una selecció del Singulars , el 60 minuts i altres programes habituals de la cadena amb l'objectiu de confeccionar una oferta atractiva per "tenir més visibilitat" i "ampliar el ventall de públic" en una època de l'any en què els canals generalistes "abaixen la guàrdia", segons Cuevas. De fet, l'any passat el 33 va tenir les millors audiències al juliol i a l'agost.

Balanç positiu

El 33 va estrenar al setembre la primera temporada completa sense presència de continguts esportius i el resultat ha estat satisfactori. "Tothom pensava que patiríem una forta baixada d'audiència i hem aguantat molt bé", remarca Cuevas, que assenyala que el canal només ha perdut "tres dècimes" de share -de l'1,8% fins a l'1,5%- des que va deixar d'emetre esports.

En aquest sentit, Cuevas destaca la "sorpresa" de l' Òpera en texans -que, segons avança, ja prepara la tercera temporada després de l'èxit de les dues primeres- i l'"eclosió" del Singulars amb el seu presentador al capdavant, Jaume Barberà, que ha donat notorietat al canal. L'editor del 33 també valora positivament les altres novetats de l'any: Via llibre i No t'ho perdis .

stats