Canal 9

Ernesto Moreno serà el nou director general de RTVV

El nomenament de l'antic gerent del Palau de les Arts l'ha aprovat per decret el govern valencià. També s'han nomenat quatre consellers

Ernesto Moreno, actual subdirector del hòlding públic CulturArts i antic gerent del Palau de les Arts serà el nou director general de Radiotelevisió Valenciana. El nomenament de Moreno, que substituirà Rosa Vidal –que va dimitir dimecres a la tarda– l'ha decidit unilateralment el Consell després d'haver aprovat un decret que l'autoritzava a nomenar els consellers de l'ens públic sense necessitat de sotmetre els noms a una votació a les Corts.

El Consell també ha nomenat els consellers que ocuparan les vacants que van deixar ahir els quatre representants del PP, que també van dimitir dels seus càrrecs. Els seus substituts seran José Serralde, Bartolomé Orozco, Lluís Bertomeu i Vicente Burgos.

L'anunci l'ha fet aquest dijous a la tarda el vicepresident de la Generalitat Valenciana, José Císcar, en una compareixença de premsa en què s'ha limitat a llegir el decret amb què el Consell modificava la llei de RTVV i nomenava els nous consellers. Segons aquest document, el govern valencià ha pres aquesta decisió d'urgència amb la finalitat de "garantir el servei públic" i per "posar fi a la situació de desgovern" que vivia la corporació des de la dimissió de la directora general i els quatre consellers populars. Com ha recordat Císcar, aquestes sortides havien deixat el consell de l'ens sense prou quòrum per prendre decisions, la qual cosa, segons el Consell, justifica els nous nomenaments.