Mèdia 09/10/2012

Esborrar la 'mala reputació' per 35 euros

Una empresa ajuda a exercir el dret a l'oblit a la xarxa i no cobra si no ho aconsegueix

Joan Callarissa
1 min
SERVEI PER A TOTHOM  (01) Juan Miró dirigeix Netclean4.me, que s'ha adequat a les necessitats de la majoria a través del servei que ofereix a la seva web (02).

BarcelonaMoltes persones poden tenir publicades a Facebook fotos seves que potser no els agraden i que, damunt, no han penjat ells. De la mateixa manera, també els poden esmentar en blogs relacionats amb alguna qüestió que no tingui una rellevància pública. En tots dos casos, els usuaris poden exercir el dret a l'oblit, un dret recollit per la llei orgànica de protecció de dades.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Com explica Juan Miró, director de Netclean4.me, "encara que les coses que es diguin de nosaltres a la xarxa siguin veritat, tenim dret a l'oblit". És a dir, "no hem d'aguantar un blog que danya, i que potser no té cap consistència". "No hem de suportar per sempre el que algú ha fet amb la nostra reputació", afegeix.

Entre els objectius de l'empresa no contemplen la defensa de persones conegudes o famoses contra mitjans de comunicació. El que pretenen és, "sempre que sigui possible", eliminar de la xarxa tot el que perjudiqui la reputació de la persona que contracta els seus serveis. Per això, per un preu de 35 euros per cada referència que es vulgui eliminar, volen ajudar la gent a retirar de la xarxa "tot el que es diu sobre ells que no sigui rellevant per a la comunitat".

Podeu llegir-ho a l'ARAPremium.

stats