Espanya, el sisè país on resulta menys rendible tenir Netflix

 Compta amb un catàleg de 3.522 títols, mentre al Regne Unit la plataforma n'ofereix 5.673

Amb un catàleg de 3.522 títols, Netflix resulta a Espanya molt menys rendible que en altres països. Segons un estudi de la web de seguretat informàtica Comparitech, és el sisè país del món on surt menys a compte pagar les tarifes que ofereix la plataforma per gaudir del seu catàleg.

Segons l’estudi de la web, actualitzat fins al 3 de setembre, els usuaris espanyols que s’acullen a la tarifa estàndard (d’11,99 euros) paguen l’equivalent a 0,00340 euros per títol. Per davant d’Espanya, com a països on comparativament surt més car, hi ha l’Iran, Dinamarca, Finlàndia, Egipte i Portugal.

Espanya tampoc surt ben parada quan s’analitza la rendibilitat de la tarifa premium (15,99 euros) i queda en setena posició. Si s’opta per aquest paquet, la inversió per títol és de 0,0045 euros.

A l’altre extrem de la taula hi ha el Regne Unit. Netflix hi ofereix un catàleg de 5.673 títols, i això el situa com el país europeu on surt més a compte tenir la plataforma. El cost per títol és de 0,00079 lliures (que al canvi en euros és 0,00088 euros. Si s’analitza en termes globals, el Pakistan és el país del món on es paga menys per producció: 0,00066 euros.

L’estudi de Comparitech es publica un mes després que Netflix anunciés la pujada de les seves tarifes. Una decisió que ha propiciat que els usuaris paguin entre un i dos euros més al mes segons la modalitat triada.