CITA CLÀSSICA DE LA RÀDIO I LA TELEVISIÓ
Mèdia 09/11/2011

Évole, Basté i 'El convidat', tocats pels premis Ondas

Jordi Évole, millor presentador de televisió; Jordi Basté, trajectòria més destacada; El convidat, millor programa de cadena no estatal. El paper dels catalans als premis Ondas 2011 ha estat preeminent.

Natalia Araguás
2 min
Évole, Basté i 'El convidat', tocats pels premis Ondas

BarceLONA.La gala de lliurament dels premis Ondas 2011, que se celebrarà el 30 de novembre al Teatre del Liceu, tindrà gust català. En l'apartat televisiu, Jordi Évole s'ha erigit enguany com a millor presentador, després de rebre el guardó el 2008 en la categoria d'innovació televisiva per Salvados en la campaña. Jordi Basté (RAC1) rebrà el premi a la trajectòria professional més destacada a la ràdio, que comparteix ex aequo amb Juan Ramón Lucas (RNE). I El convidat de TV3, presentat i dirigit per Albert Om, ha estat distingit com a millor programa emès per cadenes no estatals. "Valorem la recreació del gènere de l'entrevista que fa El convidat", va explicar ahir en roda de premsa Javier Pons, conseller delegat de Prisa Ràdio. En concret, subratllen com Om "aconsegueix que s'obrin els personatges, la química que hi aconsegueix i la seva naturalitat".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Ana Rosa Quintana ha estat premi Ondas en la categoria de presentadora de televisió. "M'he emocionat, se m'ha posat un nus a la gola", va assegurar a través de la web de Telecinco en saber el veredicte. Els guardons que atorga la Cadena SER han triat El gallo máximo, l'espai que dirigeix cada matí Dani Moreno a Máxima FM, com a millor programa radiofònic. També s'ha volgut distingir la programació esportiva de la ràdio espanyola del cap de setmana com "un homenatge als seus professionals" en uns temps en què "diversos agents socials volen perjudicar-ne la cobertura", segons Augusto Delkáder, president de Prisa Ràdio.

La 58a edició dels premis Ondas també ha destacat la cobertura informativa dels serveis informatius de TVE, que recentment van adjudicar-se el Premio Nacional de televisió, que atorga el ministeri de Cultura. Atrapa un millón, el concurs que presenta Carlos Sobera a Antena 3, ha estat seleccionat millor programa d'entreteniment.

stats