El conflicte entre el FC Barcelona i Mediapro per l'emissió de l'Atlètic-Barça passa als jutjats mercantils

El club assegura que es reserva el dret de posar una demanda per danys i perjudicis

El conflicte entre el FC Barcelona i Mediapro per l'emissió d el partit de Primera Iberdrola entre el Barça i l'Atlètic de Madrid, que va tenir lloc el 21 de setembre, és competència dels jutjats mercantils de Barcelona, segons ha decretat avui el jutjat de primera instància número 47 de la ciutat. La justícia accepta així els arguments del club sobre quina és la jurisdicció competent en aquest cas. 

El 21 de setembre passat aquest mateix jutjat va estimar les mesures cautelars que sol·licitava Mediapro i va ordenar al Barça abstenir-se d'"emetre o retransmetre senyal d'imatge i/o so" del partit per qualsevol mitjà, incloses les xarxes socials o la web, sense l'autorització prèvia i expressa de l'empresa de comunicació, que és la titular dels drets audiovisuals de 12 dels 16 clubs de la competició, entre els quals hi ha l'Atlètic de Madrid, però no el FC Barcelona.

Tot i que Mediapro havia portat el cas als tribunals, la companyia (que emet des de fa anys futbol femení a través del seu canal en obert, Gol) tampoc tenia intenció d'oferir aquest partit perquè, com que no és titular dels drets audiovisuals del Barça, no hi tenia dret. D'aquesta manera, el partit es quedava sense cadena que l'emetés. Finalment, Barça TV va ignorar la decisió i va oferir-lo. 

En un comunicat emès avui, el club assegura que amb la decisió de passar el cas als jutjats mercantils, tal com ells sol·licitaven, "suposa també declarar la nul·litat de ple dret de totes les actuacions realitzades fins avui a conseqüència de l'adopció d'aquestes mesures cautelars". És per aquest motiu que el club afirma que es reserva el dret d'interposar una demanda pels danys i perjudicis que se li han causat.