Mèdia 30/04/2013

Fabra adverteix que l'acord de reciprocitat amb TV3 obliga a respectar el nom 'Comunitat Valenciana' i altres senyes d'identitat de l'Estatut valencià

El president valencià assegura que el respecte "ha de ser bàsic perquè és l'única manera perquè hi hagi acords"

Acn
1 min
Artur Mas i Alberto Fabra després de la reunió sobre el corredor mediterrani l'any 2011 a Barcelona / ACN

PeníscolaEl president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha destacat aquest dimarts que l'acord per a la reciprocitat d'emissions entre TV3 i Canal 9 inclou el respecte per part de la televisió catalana del nom 'Comunitat Valenciana' per al territori, així com altres senyes d'identitat recollides en l'Estatut valencià. Fabra ha realitzat aquestes declaracions després de presidir l'acte de presentació de la campanya 'El parc del mes' a Peníscola, al Baix Maestrat. El president valencià ha afegit que el respecte "ha de ser bàsic perquè és l'única manera perquè hi hagi acords, que hi hagi respecte per les dues parts, i tant per part del govern de Catalunya com per part nostra n'hi haurà", ha dit. Una de les constants de l'executiu que presideix Alberto Fabra ha sigut la de supeditar l'acord per a la reciprocitat d'emissions al respecte del nom 'Comunitat Valenciana', no País Valencià.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La denominació de la llengua del territori com a català, i no valencià, així com el mapa del temps que apareix al 'Telenotícies' amb els territoris de parla catalana han sigut altres de les qüestions que han molestat els diversos governs populars al territori. L'acord que ha donat a conèixer aquest dimarts el Govern inclou la signatura d'un conveni de col·laboració entre la Generalitat i l'executiu valencià per fer possible que els canals de Televisió de Catalunya es puguin veure al País Valencià i Canal 9 es pugui sintonitzar a Catalunya.

stats