Mèdia 02/12/2011

"Sense metro de nit", a la portada d''El Punt-Avui'

'El Punt-Avui' explica que la continuïtat del servei de metro i ferrocarril durant les nits es manté però "penja d'un fil" per la disminució dels fons estatals. L'anunci de Sarkozy d'un pacte amb Merkel per "repensar i refundar" Europa domina la majoria de portades

Ara
2 min
Portada 'El Punt-Avui'

BarcelonaEl Punt-Avui encapçala la seva portada impresa d'aquest divendres amb l'amenaça que viu el servei nocturn de metro. Concretament, aquest rotatiu titula: "Sense metro de nit", un títol que matisa a sota, diu que la reducció de l'aportació econòmica estatal per mantenir aquest servei el deixa "penjant d'un fil". A més, també explica que el govern no vol ni ficar més fons ni a aplicar un "augment extraordinari" de les tarifes.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El País obre la seva edició d'aquest divendres amb el pla que Sarkozy va proclamar ahir dijous per "repensar i refundar Europa". El diari de Prisa diu que "El president francès assegura que no quedarà 'res' d'Europa si desapareix l'Euro". En aquesta mateixa línia, es pronuncia El Periódico que, sobre una foto de Sarkozy davant de 5.000 persones a Toló, escriu: "Cap a una altra Europa". La Vanguardia obre amb economia europea però amb l'altre gran protagonista: "El BCE farà més costat a l'Euro si la UE aconsegueix un pacte fiscal". El diari del Grup Godó afegeix també la posició de Sarkozy: "Advoca davant del seu partit per un nou tractat europeu per avançar en la integració".

El diari ARA explica també la reforma europea advertida per Sarkozy i diu que vol "refundar la UE". El tema principal del diari en català són les declaracions del president Mas ahir dijous a la nit en l'entrevista a TV3: "Espanya no té diners per la pacte fiscal". Un titular que matisa explicant que "l'objectiu ara és negociar una calendari i un model per quan amaini la crisi".

En la seva portada, el diari Público relega a un segon lloc les notícies econòmiques internacionals i se centra en un cas polític i judicial. El Tribunal Suprem obliga a l'Audiència de Castelló a jutjar a Carlos Fabra, expresident de la Diputació de Castelló, per 4 delictes fiscals els quals s'havien donat per prescrits. Sobre aquesta qüestió afirma: "Fabra no se'n deslliura".

El Mundo ocupa la seva portada amb els seu protagonistes habituals: Rajoy i l'institut Nóos. Sobre el primer, explica que ha demanat als seus "barons" que redueixin "les duplicitats autonòmiques". Sobre el cas de presumpta corrupció que afecta al gendre del rei d'Espanya, n'aporta detalls sobre l'acta fundacional de l'ONG que presidia Iñaki Urdangarín: "L'acta de Nóos estableix que ha de reinvertir els seus beneficis".

La Razón, com el diari de Pedro J. Ramírez, també parla de Rajoy en la seva portada. Concretament, titula que "Espanya respira" i que el líder del PP "condiciona" l'ajuda econòmica a les autonomies a conèixer "la realitat de la comptabilitat nacional i el dèficit". L'Abc per la seva banda obre el seu número d'avui amb un a il·lustració per recordar que el rei Joan Carles de Borbó ha nombrat al dibuixant Mingote marqués de Daroca.

stats