Mèdia 22/07/2013

Guillem i Caterina de Cambridge han tingut un nen

La criatura ocupa el tercer lloc en la línia de successió al tron britànic, per darrere del seu avi Carles i el seu pare, Guillem

Ara
3 min
Anunci del naixement a l'exterior del palau de Buckingham

BarcelonaJa ha nascut el fill del príncep Guillem d'Anglaterra i Caterina, casats el 29 d'abril de 2011, que rep el títol nobiliari de príncep de Cambridge. El primogènit dels ducs de Cambridge ha arribat al món a les 16.24 hores (hora britànica) a l'hospital St. Mary, al centre de Londres, i ha sigut un nen, segons ha anunciat el Palau de Kensington, la residència oficial dels ducs. La seva mare –que primer es va dir que complia el dia 13 de juliol i després es va filtrar que la data era el dia 19– ha centrat l'atenció de mitjans d'arreu del món pel retard en el naixement del seu primer fill, que ha pesat gairebé quatre quilos. El suspens dels dies d'espera ha donat peu a especulacions i anàlisis de tot tipus, cosa que s'ha vist augmentada encara més arran de la cobertura que n'han fet els mitjans sensacionalistes britànics, que fins i tot han instal·lat càmeres en 'streaming' a la porta de l'hospital. El seguiment del protocol, els vestits que ha portat Caterina al llarg d'aquests nou mesos o el paper que han tingut els familiars de Middleton han sigut sotmesos a l'escrutini de la premsa i també de la societat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

De fet, davant l'absència de la notícia que tothom esperava, qualsevol gest o moviment ha generat titulars de tot tipus en la premsa d'arreu del planeta. Periodistes de tot el món han estat fent guàrdia a la porta del centre hospitalari a l'espera que es produís el naixement del besnét de la reina Elisabet II, una de les monarques que més temps porta al tron de la història. Alguns mitjans hi estan instal·lats des de fa més de dues setmanes i, per les mesures de seguretat necessàries, s'han anul·lat algunes de les parades de taxis del carrer de l'hospital.

No l'ha encertat ningú

L'àvia política de la criatura, la duquessa de Cornualla, Camilla Parker, va anunciar la setmana passada que el part s'endarreriria fins a finals d'aquella setmana. Una advertència que no s'ha complert, ja que el naixement ha anat més enllà del cap de setmana. Kate Middleton, Caterina de Cambridge des que es va casar, ha tingut el fill a la mateixa sala privada de l'hospital St. Mary en què la difunta Diana de Gal·les, exdona del príncep Carles d'Anglaterra, va portar al món els prínceps Guillem i Enric. El preu d'aquesta habitació ascendeix a més de 1.000 lliures per nit, i encara s'ha vist més encarida per tots els extres que ha sol·licitat la parella reial, que porten la xifra fins a les 2.500 lliures diàries. En aquest centre de luxe s'ha de deixar un dipòsit de 7.000 lliures per si el part acaba en cesària.

Naixement de luxe

L'estada de la dona de Guillem a l'habitació ha comportat la contractació d'un xef que cuinava només per a ella. També ha tingut altres luxes com televisió per satèl·lit, wifi, caixa forta, xampany i una butaca perquè Guillem esperés el naixement. A més a més, l'habitació ha tingut en tot moment unes cortines gruixudes per garantir la privacitat de la família i els visitants, entre els quals hi ha hagut l'arquebisbe de Canterbury, encarregat de certificar que la criatura nascuda "és de sang blava" i que, fins i tot, ha estat present durant el part. L'expectació del naixement per part de la premsa no està tan sobredimensionada com es podria pensar si es té en compte que alguns experts calculen l'impacte del naixement en 284 milions d'euros en ingressos per al país, 93 dels quals en forma de souvenirs.

Tercer en la línia de successió

Si seria nen o nena ha sigut un dels grans misteris tant al Regne Unit com fora del país. Els pares no han volgut en cap moment de l'embaràs saber el sexe de la criatura –almenys això és el que han dit–, cosa que ha disparat els rumors. De fet, les cases d'apostes havien creat apostes sobre el sexe i també sobre el nom de la criatura. Sigui com sigui, el que està clar és que, amb la legislació britànica a la mà, només néixer ja és el tercer en la línia de successió a la corona de la Gran Bretanya.

stats