Mèdia 04/01/2011

El Firefox venç l'Explorer a Europa

Se situa com a principal navegador web per primera vegada al continent

1 min
Logo de Firefox

El Firefox, desenvolupat per Mozilla, ha superat per primera vegada l'Internet Explorer i s'ha situat al desembre com el principal navegador web a Europa, tot i que el navegador de Microsoft segueix sent el preferit dels internautes espanyols, segons dades de la consultora StatCounter.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'estudi elaborat per l'empresa de control del trànsit a Internet indica que el Firefox ha aconseguit el 38,11% de la quota de mercat europeu, enfront del 37,52% de l'Internet Explorer.

A continuació s'ha situat el navegador web desenvolupat pel cercador Google, Chrome, que continua guanyant terreny i que amb un 14,58% de mercat va ocupar la tercera posició, seguit de Safari, amb el 4,62%, i d'Opera i altres navegadors , que van registrar el 4,57 i 0,6% de la quota de mercat respectivament.

Aquestes dades contrasten amb les registrades al novembre, quan el navegador web líder a Europa va ser l'Internet Explorer, amb el 38,91% del mercat, per davant del Firefox, que va ser el favorit del 38,5% dels usuaris d'internet.

Malgrat les dades europees, a l'Estat l'Internet Explorer continua sent el navegador web més utilitzat, amb un 49,43% del mercat enfront del 29,43% del Firefox al desembre.

El tercer lloc de la llista el va ocupar Chrome, amb el 16,12% del mercat, seguit de Safari i Opera, amb el 3,67% i el 0,95%, respectivament.

Tot i el domini del navegador desenvolupat per la companyia de Bill Gates, l'Internet Explorer ha reduït la seva quota de mercat en els últims mesos i ha passat del 51,92% a l'octubre, al 51,37% al novembre, fins a arribar al 49,43 % al desembre.

stats