FICCIÓ INTERNACIONAL
Mèdia 13/03/2012

La Fox estrena la sèrie 'Touch' als EUA i Espanya simultàniament

Kiefer Sutherland torna a la televisió amb Touch, que la Fox estrena a la vegada el 22 de març a Espanya i als EUA. La cadena segueix amb l'estratègia que va aplicar amb èxit a The river i The walking dead.

Natalia Araguás
2 min
La Fox estrena la sèrie 'Touch' als EUA i Espanya simultàniament

BARCELONA.L'esperat retorn de l'actor Kiefer Sutherland (Londres, 1966) a la televisió, després de protagonitzar l'aclamada 24 , es podrà veure a Espanya el dijous 22 de març al prime time nocturn (22.20 hores). La Fox estrena la sèrie Touch el mateix dia que als Estats Units, a causa de l'endarreriment de tres dies de la data prevista inicialment a les pantalles nord-americanes. La cadena repeteix la tàctica que ja va aplicar amb èxit a The walking dead i The river: reduir al màxim el decalatge entre l'estrena als EUA i a l'Estat. D'aquesta manera, capitalitza l'expectació generada arreu del món i evita la temptació de les descàrregues.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Més de dotze milions d'espectadors van estar pendents de la preestrena als EUA de l'episodi pilot de Touch , l'únic que ha transcendit fins ara de la ficció televisiva. L'estrena simultània és possible gràcies a un acord entre Fox International Channels i 20th Century Fox Television, que produeixen la sèrie. El 22 de març Touch no només arribarà als EUA i Espanya, sinó també als canals de Fox a Àsia, l'Amèrica Llatina, Turquia i diversos països europeus com Itàlia, Portugal i Grècia.

En un total de dotze capítols la sèrierevisa l'efecte papallona: "Tothom està interconnectat. Les nostres vides estan unides d'una manera invisible a les d'altres persones, el destí de les quals està connectat al nostre". A partir d'aquesta premissa construeix la història de Jake Bohm, un nen autista d'onze anys amb una habilitat especial per endevinar aquests vincles. L'interpreta l'actor David Mazouz ( Mentes criminales , Sin cita prèvia) . El nen, que no parla des de la mort de la seva mare als atemptats de l'11-S, és capaç de preveure esdeveniments basant-se en models matemàtics i codis numèrics. El seu pare, Martin Bohm -a qui dona vida Sutherland-, descobrirà el seu do a mesura que supera la frustració de no poder comunicar-se amb un nen que ni tan sols suporta que el toqui.

"Possible a la vida real"

Kiefer Sutherland no estava gaire interessat a tornar a la petita pantalla després de vuit temporades com el Jack Bauer de 24 , tal com ell mateix va confessar en una visita recent a Madrid. Una raó de pes que va portar-lo a acceptar el projecte de Touch va ser el creador de la sèrie, Tim Kring, guionista i productor d' Herois .

L'actor, guardonat amb un Globus d'Or i un Grammy pel seu paper a 24 , assegura que veu "possible a la vida real" que els humans estiguin connectats pel destí i que aquest destí es pugui vaticinar i canviar. Completen el repartiment la britànica Gugu Mbatha-Raw, l'estrella d' Undercovers ( el curtmetratge de J.J. Abrams, un dels creadors de Lost ), i Danny Glover. Els seus personatges -una treballadora social i un professor de superdotats- posaran en dubte que Sutherland sigui un bon pare per a un nen tan especial.

stats