FICCIÓ DELS EUA
Mèdia 04/07/2012

Fox estrena la 'sitcom' revelació 'New Girl'

La cadena Fox estrena avui New girl a l'estat espanyol. La sèrie de ficció, que ha tingut una bona acollida de crítica als EUA, explica els problemes dels joves a través d'una peculiar nerd.

Joan Callarissa
2 min
Jess Day és una jove a prop dels trenta que ha de compartir pis després de tallar amb el nòvio.

BARCELONA.Un loft que és base d'operacions d'uns camarades que es resisteixen a entrar de ple a la vida adulta. New girl ha estat saludada com la sitcom hereva de Friends i ha catapultat Zooey Deschanel - 500 dies junts- com un dels rostres de la temporada. La sèrie arriba avui a les 21.30 h a Espanya, de la mà de la cadena Fox, que n'oferirà un doble capítol.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La sitcom tracta d'una noia que ha patit un desengany amorós i que es trasllada a viure a casa de tres amics seus, que li faran veure que encara hi ha futur amb els homes. Ella està desenganyada perquè el seu excompany li ha posat les banyes i se l'ha trobat al llit amb algú altre. Entre els seus companys de pis i els seus amics intenten animar-la.

El personatge que interpreta Zooey Deschanel és Jessica Day. Es tracta d'una jove de 29 anys que treballa com a professora en un institut local i que no és gaire convencional, ni de costums ni de gustos.

Els tres homes solters amb qui comparteix el loft són personatges arquetípics. Nick Miller va deixar penjada la facultat de dret i s'ha passat al negoci de bàrman. Fred Schmidt és el guapo de la sèrie i treballa envoltat de dones. Winston Bishop, per contra, destaca per la seva intel·ligència, agafa molt ràpidament el truc a les feines que troba però s'hi avorreix de seguida, cosa que fa que les deixi molt sovint. Ells tres, la Jessica i els seus amics de fora del pis protagonitzen escenes que combinen l'humor amb diàlegs plens de sarcasme i ironia.

Creadora nova

Liz Meriwether, de poc més de 30 anys, és a l'origen de la sèrie. Era pràcticament desconeguda com a guionista fins que va crear el personatge de Jess Day. Abans, Meriwether havia escrit l'obra teatral Oliver Parker! i el text de Sense compromís (2011), una comèdia romàntica que van protagonitzar Ashton Kutcher i Natalie Portman.

La creadora de la sèrie diu que hi ha una part d'ella en tots els personatges. Tot i això, també confessa que li va costar posar-se en la mentalitat una mica " nerd " de la protagonista. De fet, Deschanel explora a la sèrie terrenys que ja ha investigat anteriorment com a actriu: les relacions amistoses entre homes i dones o les relacions sentimentals entre persones joves.

La sèrie ha aconseguit amb només una temporada la nominació a dos Globus d'Or i ja ha rebut la confirmació d'una segona temporada. També destaca l'acollida que li ha donat la premsa. El New York Post n'ha dit que és "una sitcom que es pot comparar amb Friends i Seinfeld ", i Los Angeles Times assegurava "que era la comèdia més prometedora de la temporada".

Renovacions confirmades

La renovació de New girl per Fox no arriba sola. Dues de les sèries més emblemàtiques de la cadena HBO també segueixen: True blood i The newsroom . La sèrie de vampirs arriba a la sisena temporada, però això sí, ho farà sense el seu creador, Alan Ball, que va afirmar que la deixaria després de la cinquena tanda d'episodis. L'HBO també ha donat un nou impuls a The newsroom , que de moment tindrà una segona temporada. Més de dos milions d'espectadors van veure els dos primers episodis de la ficció creada per Aaron Sorkin, la ment que hi ha darrere d' L'ala oest de la Casa Blanca .

stats