FICCIÓ TELEVISIVA
Mèdia 04/02/2012

Fox portarà a l'Estat 'Homeland', premiada amb dos Globus d'Or

La sèrie Homeland, la gran triomfadora dels últims Globus d'Or, arribarà a Espanya a l'abril a la cadena Fox. El mateix canal estrenarà també Touch i The river, poc després que debutin als EUA.

Albert Castellví Roca
3 min
Claire Danes va guanyar el Globus d'Or a la millor actriu pel seu paper a Homeland, on comparteix protagonisme amb Damian Lewis. La sèrie arribarà a l'Estat a l'abril.

BARCELONA.L'estrena de Homeland als Estats Units, a l'octubre, va suposar el millor debut d'una sèrie del canal de cable Showtime en gairebé una dècada. Des de llavors, Homeland ja s'ha estrenat en una desena de països, ha guanyat dos Globus d'Or -a la millor sèrie dramàtica i a la millor actriu, per a Claire Danes- i està nominada en les categories de millor sèrie dramàtica, millor sèrie d'estrena i millor drama per capítols als premis del gremi d'escriptors dels Estats Units. Tot i així, aquí encara no l'havíem pogut veure, però ara el canal de pagament Fox ha anunciat que té previst estrenar-la a l'Estat ben aviat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Basada en la producció israeliana Hatufim , Homeland és una història d'espionatge, sospites i intrigues protagonitzada per Carrie Mathison i Nicholas Brody. Mathison, interpretada per Claire Danes, és una oficial de la CIA que després d'una missió a l'Iraq treballa al departament de contraterrorisme de l'agència nord-americana d'intel·ligència. Nicholas Brody, a qui dóna vida l'actor Damian Lewis, és un sergent de l'exèrcit dels Estats Units que acaba de ser rescatat després de vuit anys en mans d'Al-Qaida com a presoner de guerra. Tot i que Brody rep els honors d'heroi de guerra de l'administració nord-americana i dels màxims responsables de la CIA, Mathison sospita que durant el seu llarg segrest el sergent s'ha unit al grup terrorista i que fa d'espia per a Al-Qaida als Estats Units. Sense cap prova concloent i sense que pràcticament ningú doni credibilitat a la seva hipòtesi, emprèn una investigació pel seu compte amb l'objectiu de descobrir si Brody amaga alguna cosa.

Spielberg i Collet-Serra

L'estrena de Homeland a Espanya no està prevista fins a l'abril, però abans la mateixa cadena Fox importarà dues sèries més que estan cridades a formar part dels grans èxits de la temporada als Estats Units. La primera serà The river , dirigida pel català Jaume Collet-Serra i amb l'aval de Steven Spielberg -que n'és un dels productors executius-. La sèrie s'estrenarà a Espanya el 13 de febrer, només 6 dies més tard que als Estats Units, on debutarà dimarts a la cadena ABC.

A The river , Collet-Serra planteja una història d'aventures, terror i fenòmens paranormals a la selva de l'Amazones. Un explorador mediàtic, Emmet Cole (encarnat per Bruce Greenwood), desapareix misteriosament durant una expedició a la zona. Al cap de mig any, la seva dona, la Tess (Leslie Hope), i el seu fill, el Lincoln (Joe Anderson), decideixen anar-lo a buscar després que un dels aparells que duia per facilitar-ne la localització comenci a emetre senyals de manera inesperada.

Però la Tess i el Lincoln no viatgen sols: els acompanya l'equip del programa de televisió en què treballava Cole, que a canvi d'assumir els costos de la recerca espera convertir l'aventura en un documental. L'aventura els obligarà a resoldre nombrosos enigmes i secrets, i els posarà en greu perill en diverses ocasions.

Collet-Serra, que amb The river debuta a la televisió després d'una carrera centrada fins ara en la gran pantalla, utilitza en aquesta producció diversos recursos més propis del cinema, des de la càmera a l'espatlla fins als efectes especials, fet que ha generat un interès especial per la sèrie. Sense anar més lluny, Telecinco va anunciar a l'agost que n'havia adquirit els drets per emetre-la en obert a l'Estat.

L'altra estrena que preveu la Fox és la de Touch , en què Kiefer Sutherland -conegut especialment per la seva interpretació de Jack Bauer a la sèrie 24 - es posa en la pell d'un pare vidu que intenta trobar la manera de comunicar-se amb el seu fill d'onze anys, a qui l'impacte de la mort de la seva mare en els atemptats de l'11-S li ha causat un trastorn semblant a l'autisme i una estranya obsessió pels números. Una anàlisi psicològica del nen, però, revela que és capaç de predir el futur, i que en realitat utilitza els números per comunicar les seves visions. A mesura que diversos experts van desxifrant la informació que els proporciona el noi, es comença a destapar una xarxa d'intrigues a escala mundial.

Touch , creada per Tim Kring, responsable de la sèrie Herois , va ser preestrenada per la Fox als Estats Units amb gran un èxit d'audiència -més de 12 milions d'espectadors- el 25 de gener. Les emissions regulars, però, no començaran fins al 19 de març, i la filial espanyola de la cadena promet que l'arribada a l'Estat tindrà lloc només tres dies més tard.

stats