Mèdia 08/06/2012

Fran Llorente: "En temps difícils és quan és més necessari un bon periodisme"

La Universitat de Màlaga ha atorgat al director dels serveis informatius de Televisió Espanyola el premi a la llibertat de premsa

Efe
2 min
Fran Llorente a la Universitat de Màlaga / EFE

MadridEl director dels serveis informatius de Televisió Espanyola (TVE), Fran Llorente, ha assegurat aquest divendres que en els temps difícils "és quan és més necessari un bon periodisme, honest, rigorós, independent i amb valors".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Són temps difícils per a milions d'espanyols i per a la nostra professió, que ha d'explicar una realitat cada vegada més complexa i que es resisteix a vegades a ser explicada", ha afirmat Llorente després de rebre el Premi a la Llibertat de Premsa de la Universitat de Màlaga.

La professió periodística "ha d'explicar el que passa quan no sabem gaire bé el que passa, per què passa, i fins i tot hi ha qui prefereix que no expliquem bé el que passa", ha afegit. A més, ha destacat "el paper fonamental de l'educació", perquè "el periodisme comença a la universitat", on s'aprèn "que no és només un ofici i se sembra la deontologia d'una professió que pensa en els ciutadans".

"El que aprenem a la universitat ho portem amb nosaltres tota la vida i és del que tirem en els moments difícils, de dubtes, presses o pressions", ha apuntat el periodista. Aquests valors, segons Llorente, "són la millor xarxa per intentar no enfonsar-se en aquesta travessia mentre es navega", en uns temps en què es viu "enmig de turbulències i en una inquietant i creixent sensació ciutadana de desafecció cap al poder" .

"Sense periodistes, no hi ha periodisme, i sense periodisme, no hi ha democràcia", ha advertit el director dels informatius de TVE, que en rebre aquest premi a proposta de la càtedra Unesco de la Universitat de Màlaga ha tingut un record per als " periodistes que han perdut la vida per defensar la llibertat de premsa". També ha recordat els periodistes "que a Espanya han perdut en aquests mesos els seus llocs de treball i esperen trobar no només una feina, sinó també una professió".

Llorente ha volgut compartir el reconeixement amb el seu equip, "que ha lluitat cada dia durant vuit anys per aquest periodisme honest i rigorós", i ha projectat un vídeo en què agraïen el guardó els periodistes Ana Blanco, Marcos López, Pepa Bueno, Maria Casat i Ana Pastor.

stats