Mitjans públics
Mèdia 14/04/2011

Francesc Homs avança que retallarà un 10% l'aportació del Govern a la CCMA

Ho considera una mostra de l'aposta de la Generalitat pels mitjans públics nacionals, ja que la retallada a Presidència rondarà el 40%

Àlex Gutiérrez
1 min
Francesc Homs, portaveu del Govern

BarcelonaEl Secretari General de la Presidència, Francesc Homs, ha volgut refermar avui l'aposta del Govern pels mitjans públics, a través d'una conferència celebrada a la Facultat Blanquerna de comunicació, a la Universitat Ramon Llull. Homs ha defensat la necessitat de preservar i potenciar els mitjans de la CCMA, davant el que considera "rumors de guerra" provinents de la resta de l'Estat i que apunten a una ofensiva contra les televisions dites autonòmiques un cop s'hagin celebrat les eleccions del 22-M. "Això respon a interessos que poden ser legítims, però que no compartim", ha assegurat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Amb tot, ha volgut recordar que el context econòmic obliga a retallades i que, per tant, l'aportació del Govern es reduirà en un 10% (uns 30 milions i escaig d'euros). Homs considera que la retallada mostra en realitat com s'aposta pels mitjans públics, ja que l'aprimament del departament de Presidència acabarà estant entre el 35 i el 40%. "Per reforçar la CCMA s'hauran de fer sacrificis en altres àrees no prioritàries", ha reblat Homs, que no ha concretat quines seran. Així mateix, ha aval·lat el pla presentat pel consell de govern de la Corporació i que inclou, entre d'altres mesures, una retallada del 5% en les retribucions dels professionals de Catalunya Ràdio i TV3, a banda de la unificació de totes les empreses en una de sola i la possible concentració dels mitjans en una seu única, a Sant Joan Despí.

El Secretari General s'ha referit també a la necessitat de reformular la cúpula administrativa de la CCMA, actualment formada per un president, un director general i onze consellers (la meitat dels quals tenen el mandat caducat). La intenció és emprendre la reforma després de les eleccions municipals i enllestir-la abans del juliol.

stats