Publicitat
Publicitat

Francesc Homs: “En funció de com es tanquin els pressupostos, podríem corregir a l'alça la retallada a la CCMA”

El portaveu del Govern ratifica el compromís de mantenir la plantilla de la CCMA, però demana un esforç “com faran els funcionaris”

Francesc Homs obre la porta a una correcció “a l'alça” de l'aportació pública a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals quan es tanquin els pressupostos. “Si aconseguim més recursos a través d'altres mesures, se'n podrà parlar”, ha dit el portaveu del Govern en una entrevista a Els matins de TV3, en què ha ratificat el compromís de mantenir la plantilla de la CCMA, però ha demanat un esforç “com faran els funcionaris”. ERC va condicionar divendres el seu suport a la reforma de la llei de la CCMA a una modificació a l'alça del pressupost.

Homs subratlla que la reducció de 6 a 4 canals és una “proposta” que posa sobre la taula la possibilitat de mantenir el mateix contingut “amb un canal generalista (TV3) i tres més que aportin altres tipus d'informació”, però ha obert la porta a “parlar-ne” si es considera “que es pot fer diferent”. Homs ha emmarcat la proposta, “pendent de negociar i concretar amb un contracte programa”, en l'estalvi de 6 milions d'euros que suposarà suprimir el senyal d'emissió de dos canals.

Quan se li ha preguntat per les acusacions que assenyalen la retallada a la CCMA a favor d'interessos privats, el portaveu de la Generalitat ha contestat taxativament que és una acusació “bastant absurda”, i ha recordat que els mitjans públics catalans van ser una “invenció” de la federació nacionalista, “i no serà CiU qui ho desmunti”. En aquest sentit, ha assegurat que si es demostra que la retallada afecta el “lideratge”, el Govern estudiarà mesures per redreçar la situació.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT