TELEVISIÓ
Mèdia 19/06/2012

'Frank de la Jungla' prepara la seva reaparició a Cuatro

Cuatro ha començat a rodar la tercera temporada de Frank de la Jungla, que per primer cop es desplaçarà a Amèrica. Fins ara, l'espai ha gaudit de gran acceptació entre el públic, i ha guanyat un Ondas.

Albert Castellví Roca
2 min
'Frank de la Jungla' prepara  la seva reaparició a Cuatro

BARCELONA.El nom de Frank Cuesta és sinònim d'èxit per a Cuatro, i la cadena confia que ho continuï sent, com a mínim, durant una temporada més. Per això, ja li ha encarregat que prepari una nova tongada de capítols del seu programa Frank de la Jungla , que ja s'està rodant i que hauria de veure la llum a la tardor, tal com ja ha passat amb les temporades anteriors. La principal novetat d'aquesta tercera etapa serà que, a més del Sud-est Asiàtic, per on fins ara s'han mogut Cuesta i el seu equip per mostrar en el seu hàbitat natural alguns dels animals més perillosos que hi viuen, el programa es traslladarà per primera vegada a Amèrica, amb l'objectiu d'ampliar el ventall d'espècies amb què es veuran les cares.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Fins ara Cuesta ha posat davant de les càmeres tigres, elefants, cocodrils i tot tipus de serps, unes bèsties que en més d'una ocasió l'han posat -o així s'ha fet veure- en veritable perill de mort. En l'últim capítol de la primera temporada, el presentador va endinsar-se a la jungla a la recerca de tigres en estat salvatge, i va haver de fer-se el mort per evitar ser atacat, tot i que l'únic indici de la presència dels animals que van tenir els espectadors van ser uns rugits que no es veia d'on provenien. Però sens dubte l'episodi més comentat va ser el de la pitó que se li va enroscar al cos i va obligar els altres membres de l'equip a rescatar-lo just abans que l'asfixiés. "Tres minuts més i m'hauria matat", va assegurar Cuesta un cop alliberat, tot i que posteriorment es va qüestionar que tot plegat no fos un muntatge.

Molt públic i un Ondas

En qualsevol cas, les aventures d'aquest peculiar herpetòleg -especialista en l'estudi de rèptils i amfibis-, que sol entrar a la selva equipat amb una gorra blanca i uns esclops vermells, han aconseguit captar l'atenció de l'audiència des del primer dia, amb uns resultats que pràcticament no han decaigut. La primera temporada, emesa entre l'octubre i el novembre del 2010, va tenir, de mitjana, 1.672.000 espectadors i un 8,6% de share al conjunt de l'Estat, i la segona, que va veure la llum la passada tardor, va baixar lleugerament en nombre de seguidors -1.622.000- però va augmentar la quota de pantalla fins al 8,8%. De fet, durant aquesta segona etapa, Cuatro va sumar a les emissions regulars dels diumenges la redifusió, de dilluns a dijous en prime time , de capítols anteriors, amb resultats notables tenint en compte la ubicació i el fet que no eren estrenes: 1,1 milions d'espectadors i un 5,8% de quota, en línia amb la mitjana de la cadena.

Tot plegat es va veure recompensat amb un premi Ondas a la innovació i la qualitat televisiva, que Cuesta va recollir al desembre, i amb l'encàrrec d'un nou format per part de Cuatro: per Nadal es va estrenar La selva en casa , un espai en què el presentador recorria el territori espanyol per mostrar la cara més sorprenent de la fauna salvatge ibèrica. Una vegada més, l'audiència li va fer costat, i el programa va aconseguir gairebé 1,4 milions d'espectadors i un 6,7% de quota de pantalla mitjana.

stats