UNA COPRODUCCIÓ DE TV3 I FILMAX
Mèdia 31/12/2010

Freixas i Espinosa creen una història d'amistat i superació

TV3 estrenarà a finals de gener Polseres vermelles , una sèrie que ha dirigit Pau Freixas i amb guió d'Albert Espinosa. Ens ho explica el director, que quan parla encomana l'entusiasme amb què ha treballat.

Laia Altarriba
2 min
El director de Polseres vermelles , Pau Freixas, durant el rodatge de la sèrie el passat mes d'octubre amb alguns dels joves actors protagonistes.

BarcelonaEl context és un hospital. Però no és una sèrie més de metges. "Ens venia de gust explicar una història d'amistat i superació entre un grup de xavals", diu Pau Freixas, i per fer-ho van escollir un hospital on coincideixen un grup de nois i noies de 6 a 17 anys que per diverses circumstàncies hi han de passar una temporada llarga.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Pau Freixas (Barcelona, 1973) és el director de Polseres Vermelles , la sèrie que TV3 estrena a finals de gener en horari nocturn. Tots els capítols ja estan rodats. Aquests dies Freixas i la resta de l'equip estan acabant el muntatge dels tretze capítols que conformaran la sèrie.

"Evidentment els protagonistes tenen una malaltia", reconeix Freixas, però assegura que aquest fet no és el fil de la història, sinó que és un marc que permet fer coincidir un grup de joves en un context difícil que s'ajuden els uns als altres. I això permet a l'equip que ha tirat endavant el projecte mostrar una història "que vol emocionar per les relacions d'amistat que s'estableixen entre els protagonistes".

La sèrie és una idea d'Albert Espinosa, que també n'ha escrit el guió. No li ha calgut documentar-se: Espinosa va haver de passar deu en anys en un hospital. Pau Freixas veu Espinosa com un dels protagonistes de la sèrie que s'ha fet gran: "L'Albert té un optimisme i un positivisme bestials. Haver estat malalt el defineix com a persona perquè s'ha catapultat des de la seva pròpia malaltia, i la història que expliquem hereta molt de la seva vivència".

L'energia del guionista de la sèrie ha encomanat Pau Freixas, que desborda optimisme quan parla de Polseres vermelles . I està convençut de la història que han construït, que malgrat que té un context dolorós, "mira al futur amb ganes i mostra que la situació crítica que pateixen els protagonistes és una oportunitat per viure relacions molt intenses".

Treballar amb nens actors

No és la primera vegada que el director Pau Freixas treballa amb nens. Aquest any s'ha estrenat l'exitosa Herois , la pel·lícula que ha dirigit Freixas i que protagonitzen els mateixos actors que la sèrie de TV3. I ha volgut repetir: "Mai abans havia treballat amb aquest segment d'edat. Va ser molt enriquidor treballar amb nens a la pel·lícula i vaig voler tornar a fer-ho amb la sèrie". A Freixas sempre li han agradat els nens; els estius que pot, explica, al poble on estiueja munta jocs i gimcanes per als més petits. Però professionalment encara no havia tingut l'oportunitat de coincidir-hi.

"Els nens actors són molt generosos, per ells fer d'actors és una experiència vivencial, no només una feina, i els vincles que hi generes són molt especials". Freixas encara no sap quin serà el seu proper projecte, però no descarta que torni a ser amb actors joves.

stats