PREMSA
Mèdia 08/03/2011

"Els caces de Gaddafi minen la moral de les tropes insurgents", encapçala 'El País'

El diari posa de relleu que la debilitat dels rebels accelera l'opció militar als Estats Units i apunta que l'OTAN també es prepara per actuar si rep l'ordre de l'ONU

Redacció
2 min
El País 0803

BarcelonaEl País obre la portada d'avui amb el titular "Els caces de Gaddafi minen la moral de les tropes insurgents". El diari posa de relleu que l'eufòria inicial d'una ràpida victòria dels rebels sobre les forces del dictador Muammar al-Gaddafi es va esvaint dia rere dia. A causa de la debilitat dels rebels, els Estats Units acceleren l'opció d'una intervenció militar, mentre que l'OTAN també es prepara per actuar. Molt similar és el titular de La Vanguardia, que obre l'edició d'avui titulant que "L'OTAN intervindrà a Líbia si li demana l'ONU" i afegeix que la Casa Blanca admet que una opció per reforçar els rebels podria ser armar-los. El titular d'obertura de l'ARA també és en aquesta línia: apunta que "L'OTAN amenaça amb una intervenció" i afegeix que Gaddafi ofereix negociar si no és jutjat i l'oposició s'hi nega.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La resta de portades dels diaris espanyols presenten titulars força variats. Amb una imatge que ocupa gairebé la totalitat de la portada i el titular "Rubalcaba, a l'UCI", l'Abc explica que la biòpsia que van haver de practicar al vicepresident del govern espanyol li ha provocat una infecció que el mantindrà uns dies apartat de la vida pública. Per la seva banda, La Razón obre amb el titular "ETA va intentar matar Patxi López el 2010 per forçar a negociar" i explica que el comando Otazua, detingut la setmana passada, hauria utilitzat un fusell amb mira telescòpica. Finalment, El Mundo mostra que "Manzano podria evitar la presó després de 'les dilacions' d'Interior".

Pel que fa als diaris catalans, un dels temes més tractats és el de la repercussió que van tenir les nevades de l'any passat. "La factura de la nevada ha costat 90 milions" és el titular de El Períodico, que explica que els alcaldes donen per superada la lliçó del col·lpse de les emergències i infraestructures. Per la seva banda, El Punt titula: "Un temporal de neu com el de fa un any tornaria a dur el caos". Pel que fa a l'Avui, se centra en l'impuls del metall a causa de la crisi del cru i titula que "Les cotitzacions de l'or i de l'euro baten rècords".

Esperant el Barça - Arsenal

Els diaris esportius focalitzen amb el partit de Champions que aquesta nit disputaran el F.C Barcelona i l'Arsenal. "Passarem!" és el titular de l'Sport, que apunta que Guardiola confia amb el suport de l'afició per passar a quarts de final, mentre que El Mundo Deportivo etziba un "Força Barça". Menys eufòric, encara que no per això pessimista, és el titular del 9 Esportiu, que obre amb un "Calma tensa", tot afegint que el Barça imposarà el seu estil per remuntar el 2 -1 de l'anada.

stats