Mèdia 21/02/2012

"Gaddafi va acceptar González com a mediador un mes abans de morir", a la portada de l''Abc'

El rotatiu assegura que l'expresident espanyol Felipe González era l'únic líder occidental del qual es refiava "el sàtrapa libi"

Ara
3 min
'Abc'

BarcelonaEl diari 'Abc' centra tota l'atenció de la seva portada en una fotografia de l'any 1984 en la qual apareixen Muammar al-Gaddafi i Felipe González després d'una entrevista. El rotatiu assegura que el dictador libi volia que fos l'expresident espanyol qui fes "de mediador" quan ja veia la seva fi política molt prop, "un mes abans de morir". D'altra banda, també en portada, el diari assegura que "Espanya lidera 11 països que exigeixen a la UE polítiques de creixement".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

'La Razón' interpreta les protestes estudiantils de València en clau de desobediència civil i titula que "Espanya no pot ser Grècia". El diari, a més, qualifica València de "polvorí" i encapçala amb "l'esquerra agita el carrer". D'altra banda, també obre amb l'objectiu del govern basc que "oficialitza el decret de la vergonya que indemnitzarà els familiars de terroristes".

'El Periódico' obre amb una gran foto de Sheldon Adelson, el magnat dels casinos de Las Vegas, que vol instal·lar una sucursal d'aquest model de ciutat a Catalunya. Segons el rotatiu, la negociació entre la Generalitat i l'empresari entra "en la recta final". A més, el diari assegura que la preferència d'Adelson seria el municipi del Prat de Llobregat, el consistori del qual ja es va tancar en banda davant aquest projecte. Sobre les càrregues de la Policia Nacional a València, titula: "Porres contra 'l'enemic'".

'El Punt-Avui' destaca que "el congrés de mòbils està preparat per esquivar la vaga de TMB". En segon lloc, i amb una foto de família, el rotatiu celebra que "tornen als seus amos els 'papers de Salamanca'". Per últim, també fa un lloc a la violència viscuda als carrers de la capital del País Valencià durant "els actes de protesta".

'Público' se centra en la violència policial a València i diu que "la policia pega menors en una protesta contra la violència policial". En segon lloc, parla de Grècia, que diu que "accepta perdre sobirania per ser rescatada".

'El País' continua amb la confrontació entre les manifestacions contra la reforma laboral i la posició del govern de Rajoy. El diari diu que l'executiu "mantindrà el nucli de la reforma laboral tot i la protesta". La "violència policial" de València també ocupa part de la portada a causa de "l'allau de crítiques que ha rebut".

'El Mundo' obre l'edició d'aquest dilluns amb una nova notícia sobre el cas Gürtel. El rotatiu assegura que Bárcenas i quatre altres "càrrecs" del PP es van repartir "fins a 2 milions d'euros" sorgits de la trama Gürtel. D'altra banda, el diari també anuncia en portada que "Urdangarin va desviar diners de Nóos a un compte d'un banc suís". El rotatiu de Pedro J. no oblida les càrregues policials de València. Concretament, diu que s'hi ha viscut una "escalada violenta entre policies i manifestants".

'La Vanguardia' també il·lustra la portada amb les càrregues de València. Tot i això, titula: "Dotze líders de la UE propugnen mesures de creixement" i, després, matisa: "Ni Alemanya ni França signen el document". El diari del Grupo Godó també destaca la implantació d'un cor artificial feta a l'hospital de Bellvitge.

L''ARA' obre amb el "setge" a l'Institut Lluís Vives de València i amb les càrregues policials que s'hi han dut a terme per part de la Policia Nacional. El diari també fa lloc a la portada per al sentit retorn de documents de l'arxiu de Salamanca als seus propietaris originals.

Entre la premsa esportiva, destaca la portada del diari 'Sport', que desglossa "el cas Guardiola" i dóna "totes les claus sobre la renovació del tècnic". 'Mundo Deportivo' també recull les declaracions dels jugadors blaugranes, que asseguren que "Pep renovarà". A més, també destaca que Mou es queixa de "l'herba i del fred".

stats