Publicitat
Publicitat

COMUNICACIÓ

Tanca 'Galicia Hoxe', l'únic diari imprès en gallec

El diari, assetjat per la crisi, ha sortit aquest dimarts per última vegada, coincidint amb el 75è aniversari de l'aprovació del primer Estatut d'Autonomia de Galícia

La crisi econòmica deixarà el gallec sense cap diari imprès. Galicia Hoxe, l'únic rotatiu escrit íntegrament en aquesta llengua, ha sortit al carrer aquest dimarts per última vegada, coincidint amb el 75è aniversari de l'aprovació del primer Estatut d'Autonomia de Galícia. Mantindrà, això sí, la seva edició digital, www.galicia hoxe.com, però tot i així es veurà obligat a prescindir de 19 treballadors "entre periodistes i filòlegs", segons precisava ahir la web. El mateix rotatiu culpava de la decisió la situació econòmica "i, sobretot, la radical retallada de les ajudes institucionals", que ha convertit el projecte en "inviable".

Galicia Hoxe va aparèixer al quiosc per primera vegada el 17 de maig -Dia de les Lletres Gallegues- del 2003, i agafava el relleu d'O Correio Galego, que s'havia imprès en gallec fins al dia abans i des del 1994. Tots dos diaris eren editats pel grup Correio Galego. Des del seu naixement, Galicia Hoxe ha publicat 2.943 números, en els quals, assegura, ha demostrat el seu compromís "amb la societat i el país", sense trair en cap moment "la seva vocació de servei ni la seva aposta per la informació de qualitat".

En un article publicat al web, el director del diari, Caetano Díaz, ha carregat de valent contra el govern del PP i contra els gallecs mateix. Diu Díaz: "Avui acaba l'aventura de Galicia Hoxe, orgullós hereu d' O Correu Galego, ofegat per la crisi, destrossat pel menyspreu institucional del govern que presideix el Sr Núñez Feijoo, aixafat per l'autoodi d'una societat civil secularment acostumada a mantenir una relació paranoica amb els seus propis signes d'identitat".

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT