Publicitat
Publicitat

"El jutge defensor dels drets condemnat a Espanya", segons 'The New York Times'

La premsa d'arreu del planeta es fixa en el resultat d'un judici amb el "el ciutadà més important del país" com a acusat

El diari ' The New York Times' assegura que s'ha condemnat a 11 anys el jutge "defensor dels drets humans", Baltasar Garzón. A més, recorda les declaracions del seu advocat, que ha assegurat que el seu client sent una comprensible "desolació i dolor" en ser exclòs de la judicatura, "a la qual ha dedicat tota la seva vida".

El "jutge estrella espanyol", "que va guanyar fama mundial amb casos internacionals de drets humans" ha estat condemnat per "sobrepassar la seva jurisdicció en un cas de corrupció interna". Arran d'això, el diari ' USA Today' explica que ha rebut una inhabilitació d'11 anys, cosa que marca "una espectacular caiguda en desgràcia d'un dels ciutadans més importants de la nació".

El rotatiu francès ' Le Figaro' afirma que l a Comissió Internacional de Juristes ha qualificat de " deplorable " la condemna del jutge espanyol Baltasar Garzón a 11 anys d'inhabilitació pel Tribunal Suprem. Aquesta condemna "és la desafortunada conclusió d'un procés penal que mai hauria hagut de començar" , h a dit Pedro Nikken , president del Tribunal Internacional de Justícia en un comunicat . A més, el diari afegeix que  és probable que la sentència  "acabi amb la carrera del famós jutge".

La controvèrsia no passa per alt a ' The Washington Post'. Tot i això, exposa el cas de forma informativa i titula: "Un jutge espanyol conegut per casos de drets humans condemnat per excedir-se d'autoritat en un cas de corrupció".

El diari ' Clarín' també es fa ressò del resultat del judici. Concretament, afirma que "el Tribunal Suprem l'ha declarat culpable de vulnerar el dret a la defensa en ordenar l'enregistrament de converses entre els caps d'una xarxa corrupta i els seus advocats". "El magistrat està sent jutjat també per investigar crims del franquisme", diu el rotatiu.

La BBC explica que el Tribunal Suprem ha considerat el jutge "més conegut del país", Baltasar Garzón, "culpable d'autoritzar les gravacions il·legals" de converses "d'acusats amb advocats". El diari destaca que Garzón "és famós per ajudar en la detenció de l'exdictador xilè Augusto Pinochet". A més, el rotatiu recorda que "s'enfronta a dos altres càrrecs", un d'ells, per "excedir-se en la seva autoritat i investigar els crims del franquisme".  Els partidaris de Garzón, reportats a la notícia,  diuen "que les acusacions contra ell són polítiques", cosa que els ha portat "a manifestar-se davant el TS durant el judici".

"Abús de les seves funcions per al jutge que va acusar Pinochet i investigar Berlusconi", escriu ' Il Corriere della Sera'. El diari explica que el jutge espanyol Baltasar Garzón, "famós entre altres motius per perseguir l'exdictador xilè Augusto Pinochet", ha estat condemnat a 11 anys d'inhabilitació per la seva "implicació en un cas d'escoltes il·legals". El diari tampoc oblida la relació entre Garzón i Berlusconi, que es van trobar quan el jutge va investigar el primer ministre italià "en relació amb l'emissora de televisió Telecinco". El jutge va acusar Berlusconi "de violació de drets d'autor", recorda 'Il Corriere'.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT