TV3 al País Valencià
Mèdia 15/09/2012

La Generalitat Valenciana insisteix que és possible la reciprocitat amb TV3

El vicepresident José Císcar recorda, però, que només serà possible si es parla de "Comunitat Valenciana". El PP va votar dimarts al Congrés contra el text que hauria permès reprendre les emissions

Acn
2 min
Manifestació a favor de TV3 al País Valencià l'any 2011

ValènciaEl vicepresident valencià, José Císcar, ha assegurat que el veto a la ILP Televisió Sense Fronteres el passat dimarts al Congrés "no influeix per buscar una reciprocitat d'emissions". Císcar ha justificat el vot contrari del PP a la ILP per criteris tècnics i econòmics però ha indicat la voluntat del seu govern d'intentar que TV3 es pugui veure el País Valencià i que Canal 9 arribi a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El vicepresident ha explicat que es podria aconseguir mitjançant un conveni entre els dos governs però amb "respecte a les senyes d'identitat recollides en el nostre estatut com la denominació oficial", és a dir Comunitat Valenciana. Aquest és un posicionament que l'executiu valencià defensa des de fa mesos. Císcar ha dit que caldria un nou múltiplex per acollir les noves freqüències però que "per això necessitaríem la voluntat d'aquest conveni".

El vicepresident també ha estat preguntat sobre l'anul·lació de l'adjudicació de freqüències de TDT locals que l'any 2006 va efectuar el govern valencià. Aquest dijous el Tribunal Suprem va dictaminar que s'havia de declarar nul, en entendre que la valoració feta per una empresa privada era contrària als principis d'objectivitat que determina una valoració feta per l'administració. Sobre la qüestió, Císcar s'ha mostrat molt prudent i ha assenyalat que el govern valencià respecta i acata la decisió. El vicepresident ha dit que els serveis jurídics de la Generalitat Valenciana es troben estudiant la sentència per veure quines són ara les passes a seguir. "La voluntat és solucionar en el menor temps possible i amb màxima seguretat jurídica possible la qüestió", ha assenyalat.

stats